Οι δημοσκοπήσεις που έρχονται δεν δείχνουν καμία σοβαρή ανατροπή στις τάσεις της κοινής γνώμης. Αντίθετα, η εκλογή του Κασσελάκη έχει φέρει μεγάλη ανησυχία στους ψηφοφόρους του κόμματός του και έχει ενισχύσει την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γλιτώσει τελικά τη διάσπαση.

Δεν έχετε παράπονο. Από χθες εδώ στη στήλη μου σας είχα ενημερώσει ότι οι δημοσκοπήσεις που έρχονται δεν δείχνουν καμία σοβαρή ανατροπή στις τάσεις της κοινής γνώμης. Η ΝΔ προηγείται με μεγάλη διαφορά άνω των 20 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ και η εκλογή Κασσελάκη φαίνεται ότι δεν μπορεί να ανατρέψει την εικόνα και τις τάσεις που υπάρχουν σήμερα.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, η εκλογή του Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει μεγάλη ανησυχία στους ψηφοφόρους του κόμματός του και έχει ενισχύσει την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γλιτώσει τελικά τη διάσπαση. Αργά ή γρήγορα θα διασπαστεί, πιστεύει περίπου το 70% των ψηφοφόρων του.

ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ εκ των συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη προσπάθησαν να καλλιεργήσουν κλίμα αισιοδοξίας σχετικά με τις δημοσκοπήσεις οι οποίες θα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας μετά την εκλογή του. Κάποιοι μάλιστα μιλούσαν με βεβαιότητα για «δημοσκόπηση η οποία έκλεινε την ψαλίδα της διαφοράς στα όρια του στατιστικού λάθους»!

ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ από τη μέτρηση του Action 24, η εικόνα που υπάρχει για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς αντίθετη από αυτή που προσδοκούσαν. Νέες μετρήσεις έρχονται τις επόμενες ημέρες και από άλλα ΜΜΕ. Κοινή διαπίστωση; Ο Κασσελάκης έχει Γολγοθά μπροστά του για να πείσει την κοινή γνώμη. Κυρίως όμως να πείσει το 70% της κοινής γνώμης που πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αργά ή γρήγορα θα διασπαστεί.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΣΥΡΙΖΑ, εάν δεν μιλήσει, εάν δεν ξεκαθαρίσει ποιες είναι οι θέσεις του, εάν δεν τοποθετηθεί δημοσίως, δεν πρόκειται να κάνει κάτι σημαντικό για το κόμμα του, ούτε θα φέρει ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό.

Για να συμβούν όλα αυτά δεν αρκεί να φθείρεται η κυβέρνηση. Πρέπει να πείθει ο αντίπαλος και για να πείσει ο αντίπαλος πρέπει να έχει θέσεις και πρόγραμμα. Πρέπει να τοποθετείται σε συνεντεύξεις και όχι μόνο σε βιντεάκια στα κοινωνικά δίκτυα. Πρέπει να κάνει πολλά που δεν τα έχει κάνει μέχρι σήμερα ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Το κυριότερο όμως που πρέπει να κάνει είναι να διαβάσει. Ο Κασσελάκης δεν δείχνει ότι έχει διαβάσει. Και εφόσον δεν έχει διαβάσει, δεν έχει κατανοήσει σοβαρά τα θέματα και τα προβλήματα. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλες και σε όλους…