Ελπίζω ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα κρύβεται συνεχώς. Περιμένουμε να τον δούμε, να τον ακούσουμε και να τον διαβάσουμε για να μπορέσουμε να τον κρίνουμε αυστηρά, να καταλάβουμε ποια είναι η ατζέντα του και πού θέλει να πάει τη χώρα.

Θα περιμένουμε να δούμε τις πρώτες κινήσεις του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ και μετά θα κάνω τα σχόλιά μου. Θα περιμένω να δω πότε θα αρχίσει να παραχωρεί συνεντεύξεις σε ζωντανή μετάδοση και πότε θα αρχίσει να δέχεται ερωτήσεις από δημοσιογράφους, όχι φυσικά σε μαγνητοσκοπημένες μεταδόσεις, αλλά σε απευθείας σύνδεση, σε ζωντανή μετάδοση, για να μπορεί ο κόσμος να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

ΕΛΠΙΖΩ ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα κάνει πίσω και δεν θα κρύβεται συνεχώς. Περιμένουμε να τον δούμε, να τον ακούσουμε και να τον διαβάσουμε για να μπορέσουμε να τον κρίνουμε αυστηρά. Δεν είναι σοβαρή πολιτική παρέμβαση η συνεχόμενη απόκρυψή του από τα ΜΜΕ. Σοβαρή πολιτική παρέμβαση είναι η συμμετοχή στον πολιτικό διάλογο, η συμμετοχή σε συνεντεύξεις και η ουσία των προτάσεων που έχει να καταθέσει. Αυτό περιμένει ο κόσμος και γι’ αυτό θα κριθεί ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο ΝΕΟΣ αρχηγός δεν πρόκειται να δοξαστεί κρυπτόμενος. Εάν το πιστεύει αυτό θα είναι το μεγαλύτερο πολιτικό λάθος της σύντομης καριέρας του. Κανένας δεν δοξάστηκε κρυπτόμενος. Δεν λέει κανείς ότι πρέπει να γίνει ο «μαϊντανός» των ΜΜΕ. Ομως, πρέπει να βγει μπροστά, να ενημερώσει, να τοποθετηθεί, να προτείνει και να ασκήσει την κριτική του όπου χρειάζεται, ώστε οι πολίτες αλλά και εμείς οι δημοσιογράφοι να μπορέσουμε να τον κρίνουμε και να τον αξιολογήσουμε για τις θέσεις του και όχι για το χαμόγελό του.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ πολύ χρόνο μπροστά του. Πλησιάζουν οι ευρωεκλογές που θα αποτελέσουν την πρώτη επίπονη πολιτική δοκιμασία του Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα απέναντι στη ΝΔ, αλλά και όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Περιμένουμε λοιπόν υπομονετικά να ακούσουμε και να δούμε ποιες είναι οι θέσεις του για να μπορέσουμε να τις κρίνουμε και να καταλάβουμε ποια είναι η ατζέντα του και πού θέλει να πάει τη χώρα. Γιατί στο τέλος αυτό είναι που μετράει. Το κυβερνητικό πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών και πόσο ρεαλιστικά εφαρμόσιμο είναι αυτό.