Σύμφωνα καλά πληροφορημένες πηγές του tomanifesto.gr, είναι θέμα χρόνου η διαγραφή του Νίκου Φίλη από τον Στέφανο Κασσελάκη, μετά το μπαράζ κατηγοριών που εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης εναντίον του.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 νωρίτερα το πρωί, παρομοίασε τον Στέφανο Κασσελάκη ως κάτι μεταξύ Μπέπε Γκρίλο και Ντόναλντ Τραμπ, ενώ χαρακτήρισε τη νίκη Κασσελάκη ως την τρίτη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, από ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εισήγηση της διαγραφής Φίλη φέρεται να υποστηρίζεται από τους «σκληρούς» της ομάδας Κασσελάκη, με τους μετριοπαθείς, ωστόσο, να διαφωνούν και να προτείνουν να συνεδριάσει τουλάχιστον κάποιο όργανο πρώτα, για να υπάρχει έστω μια επίφαση συλλογικότητας (!) της απόφασης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται αποφασισμένος να κάνει χρήση του «αρχηγικού δικαιώματός του -εν τη πλήρει αγνοία του για το πώς λειτουργεί αυτό το κόμμα και τα όργανά του- και να προχωρήσει στη διαγραφή του Νίκου Φίλη άμεσα, δίχως να περιμένει τη λειτουργία των οργάνων.

Οι πληροφορίες που διοχετεύονται προς φιλοσυριζαϊκές ιστοσελίδες εμφανίζουν τον Νίκο Φίλη ως «λαγό» μιας πιθανής διάσπασης και να επιδιώκει ο ίδιος τη διαγραφή του από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Μάλιστα, όπως εξηγούν οι πιστοί «ακόλουθοι» του Steafanos, προς αυτόν τον συγκεκριμένο στόχο ο πρώην υπουργός Παιδείας βγήκε στο «αντάρτικο».

Μένει τώρα να αποδειχτεί εάν η συγκεκριμένη διαγραφή που σχεδιάζουν στο επιτελείο Κασσελάκη, τουλάχιστον αυτό ακούγεται εντόνως στις ρούγες της Κουμουνδούρου, θα λειτουργήσει ως πειθαναγκαστικό μέσο, ή εάν ο εμφύλιος θα φουντώσει για τα καλά.