Στο κενό έπεσε το κάλεσμα για συνάντηση του Παύλου Πολάκη στους έτερους υποψήφιους για την προεδρία του  ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ανταποκρίθηκε μόνο ο Στέφανος Κασσελάκης.

Οι υπόλοιποι υποψήφοι- Σωκράτης Φάμελλος, Απόστολος Γκλέτσος και Νικόλας Φαραντούρης- δεν προσήλθαν,  έχοντας εκφράσει αντιδράσεις για το εξώδικο που έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης στο κόμμα για τη διαρροή του πόθεν έσχες του.

Πρώτος έφτασε στα γραφεία της Κουμουνδούρου, λίγο πριν τις 12, ο Παύλος Πολάκης. Ακολούθησε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος ανέβηκε με τα πόδια μέχρι τον έκτο και πέρασε από τα γραφεία να χαιρετήσει τους εργαζόμενους και τα στελέχη στα γραφεία της Κουμουνδούρου. Η συνάντηση μετξαύ των δύο διήρκεσε περίπου μισή ώρα.

Τους Παύλο Πολάκη και Στέφανο Κασσελάκη συνοδεύαν οι διευθυντές τους, Πλούταρχος Ψωμιάδης και Μανώλης Καπνισάκης αντίστοιχα.

Εξερχόμενος των γραφείων της Κουμουνδούρου ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως δεν παίρνει πίσω το εξώδικο που απέστειλε, λέγοντας ωστόσο πως «δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσει τον ΣΥΡΙΖΑ με περαιτέρω νομικές ενέργειες». Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως η γρήγορη αντίδραση του κόμματος, με την δημοσιοποίηση των πέντε πόθεν έσχες με όρους ισονομίας, τον ικανοποίησε. Κάλεσε δε τη γραμματεία να προβεί σε έρευνα για τη διαρροή του πόθεν έσχες.

«Όπως έχω δηλώσει δημόσια, δεν πρόκειται ποτέ να ταλαιπωρήσω τον ΣΥΡΙΖΑ νομικά, συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για προώθηση αυτού του ζητήματος σε εισαγγελική αρχή, σε καταγγελία, σε μήνυση. Η διαμαρτυρία μου έχει γίνει δημόσια, έχει ικανοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό και θεωρώ ότι θα ήταν καλό για την αξιοπιστία του κόμματος των δικαιωμάτων και της δικαιοσύνης να προβεί και σε μια έρευνα για το εάν προέκυψε αυτή η διαρροή από τους κόλπους της ΚΕ», είπε συγκεκριμένα.

Από την πλευρά του, ο Παύλος Πολάκης είπε πως ήρθε στη συνάντηση, «σεβόμενος τη συμφωνία», «για να προσφέρω στην ομαλότητα ενόψει του συνεδρίου». Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι συνομίλησε τηλεφωνικά «με Παππά, Γκλέτσο, οι οποίοι ζήτησαν να αποσυρθεί το εξώδικο για να συμμετέχουν. Ο κ. Κασσελάκης επέμεινε στο να γίνει έρευνα από το κόμμα που συντηρεί εσωστρέφεια και κακομοιριά. Έτσι δεν μπορούσαμε να μπούμε σε επί της ουσίας συζήτηση». Δήλωσε «προς κάθε κατεύθυνση» ότι «το πολιτικό σχέδιο για ένα ΣΥΡΙΖΑ του 5% που θα ασχολείται με τα δικαιώματα ή προσάρτημα σε άλλους δεν με αφορά. Θα χαλάσουμε τα σχέδια για αυτά τα δύο σενάρια. Δεν θέλω να αποκλείσω κανέναν, θέλω να τους νικήσω»,  συνέχισε.

6335307.jpg
6335233.jpg