Ο κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τέλος. Δεν πρόκειται να σταματήσουν πουθενά ο μεν ως προς τη διαδικασία παραπομπής του Στέφανου Κασσελάκη, ο δε πρώην πρόεδρος κρατώντας στο τραπέζι το εξώδικο, αλλά υποστηρίζοντας ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε προσφυγή στη Δικαιοσύνη, παρότι στο εξώδικο είναι σαφής η αναφορά του.

Με το εξώδικο να μην αποσύρεται η Κεντρική Επιτροπή συνεδριάζει την Παρασκευή με ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα αποκλεισμού του Στέφανου Κασσελάκη από τη διαδικασία των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου με επίκληση της παραβίασης των καταστατικών αρχών του κόμματος.

Από την άλλη πλευρά, ο Στέφανος Κασσελάκης διέψευσε ότι καλεί τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν και να συγκεντρωθούν έξω από τον χώρο που θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος καθώς και ότι βρίσκεται πίσω από σχετικό sms που διακινείται προκειμένου να αποτραπεί η συνεδρίαση και η ύπαρξη απαρτίας για τη λήψη απόφασης.

Βέβαια, η σχετική πληροφορία είχε κυκλοφορήσει από την Τρίτη ενώ στελέχη που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη υποστήριζαν ότι η βάση μπορεί να αποτρέψει αποφάσεις των οργάνων. Στο πλαίσιο αυτό, το ερώτημα αναφορικά με τη διεξαγωγή Συνεδρίου και τις εκλογές δείχνουν κάτι πολύ μακρινό για τα δεδομένα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κατήφορος δεν έχει τέλος, μόνο που δείχνει να έχει τέλος ο… ΣΥΡΙΖΑ αφού δεν υπάρχει άνθρωπος που να θεωρεί ότι οι… σύντροφοι μπορούν να συνεχίσουν την επόμενη ημέρα όποτε και αν έλθει αυτή, όποιος και αν εκλεγεί πρόεδρος.