Σε μια «ημικωλοτούμπα» προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης εξερχόμενος από τη σύσκεψη των υποψηφίων αρχηγών του ΣΥΡΙΖΑ -στην οποία προσήλθε μόνο ο Παύλος Πολάκης και ο Στέφανος Κασσεκάκης-, όπου με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσπάθησε να «αφοπλίσει» το επιχείρημα των «87», οι οποίοι επιδιώκουν τη διαγραφή του. Ο κύριος Κασσελάκης είπε ότι «το περιεχόμενο της εξωδικαστικής διαμαρτυρίας μου έχει σε μεγάλο βαθμό ήδη ικανοποιηθεί», ενώ πρόσθεσε ότι αυτό επιτεύχθηκε έπειτα από «τη γρήγορη αντίδραση του κόμματος, που δημοσίευσε τα πέντε πόθεν έσχες». 

Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι θεωρεί σημαντικό να προβεί η γραμματεία του κόμματος σε μια έρευνα για την «επιλεκτική διαρροή στοιχείων -στοχευμένη-, σε μια ημέρα που ήταν να συνεδριάσει η πολιτική γραμματεία για να αμαυρώσει το πρόσωπό μου (...) κάποιος πρέπει να θέσει τα όρια, ειδικά όταν πρόκειται για μια εκλογική διαδικασία». Στη συνέχεια είπε ότι από εκεί και πέρα «δεν πρόκειται ποτέ να ταλαιπωρήσω τον ΣΥΡΙΖΑ νομικά. Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, για προώθηση του ζητήματος σε εισαγγελική αρχή, σε καταγγελία, σε μήνυση».

Εφόσον κύριε Κασσελάκη -όπως είπατε κι εσείς-, δεν πρόκειται ποτέ να ταλαιπωρήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ νομικά, τότε γιατί προβήκατε σε εξώδικη διαμαρτυρία και όχι σε κάποια -δημόσια- επιστολή; Το εξώδικο πάντοτε αφήνει την επιφύλαξη άσκησης των νομίμων δικαιωμάτων του καθενός, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί. Ήταν μια μπλόφα; Ή μήπως φοβηθήκατε ότι αυτή τη φορά, υπάρχει περίπτωση να διαγραφείτε; 

Αιχμές για το «κόμμα των δικαιωμάτων και της δικαιοσύνης»

Η κατακλείδα της δήλωσης του Στέφανου Κασσελάκη, ήταν ότι «θα ήταν καλό για την αξιοπιστία του κόμματος των δικαιωμάτων και της δικαιοσύνης, να προβεί σε μια έρευνα για το εάν προέκυψε αυτή η διαρροή, από τους κόλπους της κεντρικής επιτροπής». Η συγκεκριμένη αιχμή θα είχε κάποια αξία, εάν ήταν κατά ενός αστικού κόμματος, το οποίο έχει αρχές. Ο ΣΥΡΙΖΑ πλειστάκις έχει αποδείξει ότι οι αρχές του, είναι σαν του Γκράουτσο Μάρξ «αυτές είναι οι αρχές μου, κι αν δε σας αρέσουν, δεν πειράζει. Έχουμε κι άλλες». Η συγκεκριμένη αιχμή, είναι ακόμη πιο «τζούφια» και από το ίδιο το εξώδικο. Πού θα πάει; Κάποτε θα τον μάθει τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη

«Όσον αφορά στο περιεχόμενο της εξωδικαστικής διαμαρτυρίας μου - δήλωσής μου, το περιεχόμενο έχει σε μεγάλο βαθμό ηδη ικανοποιηθεί, από τη γρήγορη αντίδραση του κόμματος, που δημοσίευσε τα πέντε πόθεν έσχες με τους συνταγματικούς όρους της ισονομίας και της ισότιμης μεταχείρισης των πολιτών, όπως θα έπρεπε να γίνει εκ των προτέρων. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να προβεί η γραμματεία του κόμματος σε μια έρευνα για την διαρροή, η οποία προέκυψε. Ήταν μια επιλεκτική διαρροή στοιχείων -στοχευμένη-, σε μια ημέρα που ήταν να συνεδριάσει η πολιτική γραμματεία, για να αμαυρώσει το πρόσωπό μου. Δεν έχω πρόβλημα -προφανώς- με αυτές τις επιθέσεις, αλλά υπάρχουν μερικές φορές, που κάποιος πρέπει να θέσει τα όρια, ειδικά όταν πρόκειται για μια εκλογική διαδικασία - και πας με αστικά δικαιώματα. Από εκεί και πέρα όπως έχω δηλώσει δημόσια, δεν πρόκειται ποτέ να ταλαιπωρήσω τον ΣΥΡΙΖΑ νομικά. Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, για προώθηση του ζητήματος σε εισαγγελική αρχή, σε καταγγελία, σε μήνυση. Η διαμαρτυρία μου έχει γίνει δημόσια, έχει ικανοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό και θεωρώ ότι θα ήταν καλό για την αξιοπιστία του κόμματος των δικαιωμάτων και της δικαιοσύνης, να προβεί και σε μια έρευνα για το εάν προέκυψε αυτή η διαρροή, από τους κόλπους της κεντρικής επιτροπής».