Εντάξει, μπορεί να έχει εκλογές την Κυριακή και γενικότερα να ψαρεύουν στα θολά νερά των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εκεί στη Χαριλάου Τρικούπη και στο ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη. Το να ψηφίζουν όμως παρών στην άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη ξεπερνά κάθε προηγούμενο και αποτελεί ακραία μικροκομματική τακτική. 

Το ζήτημα είναι πως αυτό το παρών στρέφεται και κατά του ίδιου του ΠΑΣΟΚ. Ας εξηγήσουμε τι συνέβη για να καταλάβουν όλοι τον ρόλο του κόμματος, που διεκδικεί όπως φαίνεται εκτός από τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ και την τακτική του, αφού ούτως ή άλλως έχει επενδύσει στην καταστροφολογία και στα fake news, αδυνατώντας να καταρτίσει μια σοβαρή και τεκμηριωμένη εναλλακτική πρόταση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μήνυσε τον Παύλο Πολάκη για τις σε βάρος του συκοφαντίες αναφορικά με την υπόθεση Novartis, η σκευωρία της οποίας έχει αποκαλυφθεί μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας, στην οποία σύρθηκαν 10 πολιτικά πρόσωπα αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο πρώην πρόεδρός του Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής, Ανδρέας Λοβέρδος.

Το θέμα το περιγράφει ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του και αφορά αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη με τις οποίες τον κατηγορεί ότι έλαβε 2.200.000€ μαύρα χρήματα από τη Novartis καθώς και ότι ο εισαγγελεύς που υπέγραψε την πράξη αρχειοθετήσεώς είναι διεφθαρμένος.

«Κάποτε στη συκοφαντία και στη χυδαιότητα πρέπει να μπει ένα όριο» αναφέρει ο υπουργός Υγείας και σημειώνει ότι «με έψαξε η κα Τουλουπάκη επί ΣΥΡΙΖΑ 3 χρόνια και ο κος Καψιμάλης επί ΝΔ άλλον έναν χρόνο. Κανένας τους δεν βρήκε τίποτε επιλήψιμο εναντίον μου και ούτε καν αποχρώσες ενδείξεις, ώστε να μου ασκηθεί δίωξη. Προσέξτε, ούτε η κα Τουλουπάκη μου άσκησε δίωξη. Τελικά, η ελληνική Δικαιοσύνη απεφάνθη ότι οι εναντίον μου κατηγορίες ήταν ανάξιες λόγου».

Παρά το γεγονός αυτό ο Παύλος Πολάκης συνέχισε να τον κατηγορεί και το θέμα έφτασε στη Δικαιοσύνη, η οποία ζήτησε την άρση ασυλίας του. Ο ίδιος ο πρώην αναπληρωτής υπουργός δεν ζήτησε την άρση της ασυλίας του, κάτι που χαρακτηρίζει αναμενόμενο ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αυτό που προκάλεσε όμως εντύπωση πραγματικά είναι πως το ΠΑΣΟΚ δήλωσε… παρών στη συζήτηση στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Το κόμμα δηλαδή που έχει χαρακτηρίσει σκευωρία την υπόθεση Novartis και το κόμμα του οποίου ο πρώην πρόεδρος κυνηγήθηκε με την υπόθεσή του να αρχειοθετείται όπως του Αδώνιδος Γεωργιάδη δεν πήρε θέση αναφορικά με τη διαδικασία άρσης της ασυλίας του Παύλου Πολάκη. 

Αν αυτό δεν δείχνει τι συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ, τότε τι το δείχνει;