Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι επιθέσεις ανάμεσα στα δυο αντιμαχόμενα στρατόπεδα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, με τους βουλευτές και τα στελέχη να ανταλλάσσουν βαριές κατηγορίες σε κάθε τους τηλεοπτική εμφάνιση, με φόντο την κόντρα του Στέφανου Κασσελάκη με τους «87». Ο κύριος Πέτρος Παππάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, θέλησε να δώσει μια απάντηση στις χθεσινές κατηγορίες του Κώστα Ζαχαριάδη εναντίον του. Ο κύριος Ζαχαριάδης είπε ότι οι δηλώσεις του κυρίου Παππά -αναφορικά με τον κληρωτό που πρόσκειται στο ΚΚΕ και που έκανε πολιτικές δηλώσεις δημοσίως, φορώντας τη στολή και το εθνόσημο, κάτι το οποίο απαγορεύεται ρητά-, εξευτελίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κύριος Παππάς είπε ότι «ο κύριος Ζαχαριάδης αναφέρθηκε και σε εμένα προσωπικά χθες σε μια δήλωσή του και είπε ότι τους εξευτελίζω. Εγώ εξευτελιστική θεωρώ την πορεία του στη δημοτική παράταξη της Αθήνας», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «ήμασταν δεύτεροι στην Αθήνα σαν δύναμη και μετά βίας κατάφερε και ήρθε τρίτος και καταϊδρωμένος. Και ο ίδιος ήθελε να είναι υποψήφιος στη δημοτική παράταξη. Είχε άλλον επιλέξει ο Αλέξης Τσίπρας. Έκανε τα πάντα για να είναι υποψήφιος, για να έρθει τρίτος. Εγώ εκεί θεωρώ ότι ήταν ένας εξευτελισμός του ΣΥΡΙΖΑ, αν θεωρεί ο κύριος Ζαχαριάδης, ότι εξευτελίζεται από τις δικές μου δηλώσεις».

Στην προκειμένη περίπτωση, ο κύριος Παππάς έχει δίκιο: αφενός οι δηλώσεις του για τον στρατιώτη που προέβη σε παράνομη συμπεριφορά προφανώς και δεν εξευτελίζουν κανένα κόμμα -αν μη τι άλλο, το άδειασμα του Πέτρου Παππά απ' τον ΣΥΡΙΖΑ εξευτελίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.  Αφετέρου, διότι πράγματι εκείνος που ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας -τότε, την Άνοιξη του 2023- να πάρει το χρίσμα του κόμματος για να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων, ήταν ο Νίκος Παππάς (ο καλαθοσφαιριστής, όχι ο «13-0»). Επίσης, αληθεύει ότι υπήρξε σφοδρή πίεση προς τον Αλέξη Τσίπρα, όχι μόνο από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο -τον Κώστα Ζαχαριάδη δηλαδή-, αλλά και από τους συνομίληκούς του, που έφυγαν τον περασμένο Νοέμβριο, προκειμένου να ιδρύσουν τη Νέα Αριστερα.

Τέλος, αληθεύει ότι αυτό που κατάφερε ο κύριος Ζαχαριάδης, ήταν να τα πάει χειρότερα από τον Νάσο Ηλιόπουλο, ενώ ταυτόχρονα κατάφερε και ανέδειξε ως πολιτικό παράγοντα τον... Χάρη Δούκα! Διότι -κακά τα ψέματα-, εάν ο κύριος Ζαχαριάδης είχε καταφέρει να έρθει δεύτερος, ο κύριος Δούκας θα ήταν ένας δημοτικός σύμβουλος, τον οποίον δε θα γνώριζε καν το σύνολο της παράταξής του. Για το σύνολο των Αθηναίων, εάν θα τον γνώριζε; Ούτε συζήτηση. Οπότε, μάλλον όταν το θέμα άπτεται του εξευτελισμού, ίσως θα ήταν καλύτερα ο κύριος Ζαχαριάδης να μασάει, παρά να μιλάει.

Η δήλωση του Πέτρου Παππά

Δημήτρης Οικονόμου: «Σας είπε ο κύριος Ζαχαριάδης χθες -μετά την ιστορία αυτή με το εξώδικο-, "μας κάνει ρεζίλι ο Κασσελάκης, να φύγει, να κάνει δικό του κόμμα. Ας φύγει, δε χρειάζεται"».

Πέτρος Παππάς: «Ο κύριος Ζαχαριάδης αναφέρθηκε και σε εμένα προσωπικά χθες σε μια δήλωσή του και είπε ότι τους εξευτελίζω. Εγώ εξευτελιστική θεωρώ την πορεία του στη δημοτική παράταξη της Αθήνας, τη στιγμή που -»

Άκης Παυλόπουλος: «Εξευτελιστική;»

Πέτρος Παππάς: «Προφανώς, ήμασταν δεύτεροι στην Αθήνα σαν δύναμη και μετά βίας κατάφερε και ήρθε τρίτος και καταϊδρωμένος. Και ο ίδιος ήθελε να είναι υποψήφιος στη δημοτική παράταξη. Είχε άλλον επιλέξει ο Αλέξης Τσίπρας. Έκανε τα πάντα για να είναι υποψήφιος, για να έρθει τρίτος. Εγώ εκεί θεωρώ ότι ήταν ένας εξευτελισμός του ΣΥΡΙΖΑ, αν θεωρεί ο κύριος Ζαχαριάδης, ότι εξευτελίζεται από τις δικές μου δηλώσεις».