Ένας λαϊκός… βάρδος δήλωνε «δεν με νοιάζει τι λένε για εμένα, απλά να λένε και να γράφουν σωστά τ΄ όνομά μου». Κάπως έτσι φαίνεται να λειτουργεί πλέον και ο ΣΥΡΙΖΑ που απασχολεί νυχθημερόν τη δημοσιότητα σε σημείο που να σκέφτεται κανείς ότι απλά θέλουν να μένουν στην επικαιρότητα άσχετα με το τι λένε και τι κάνουν.

Το βέβαιο είναι πως δεν θα πλήξουμε. Το έχει πει άλλωστε και ο πρόεδρος της –μισής όπως φαίνεται– καρδιάς τους, ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ και επιβεβαιώνεται καθημερινά, πρωί βράδυ και μετά τα μεσάνυχτα.

Τα όσα έγιναν στην Πολιτική Γραμματεία με τα πόθεν έσχες, τις καταγγελίες για παραβίαση προσωπικών δεδομένων από το club  ΣΥΡΙΖΑ που έκανε καριέρα διασύροντας πολιτικούς αντιπάλους, είναι γνωστά. Όπως και το ότι ετέθη και θέμα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη, που αναμένεται να συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο, αν και στελέχη που πρόσκεινται στον πρώην πρόεδρο του κόμματος δηλώνουν πως το όργανο αυτό δεν έχει σχετική αρμοδιότητα.

Και εδώ αρχίζουν τα ωραία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζονται μέχρι και… διαδηλώσεις οπαδών του Στέφανου Κασσελάκη έξω από τον χώρο που θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή προκειμένου να σταλεί μήνυμα στα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θα κληθούν, μάλλον, να αποφασίσουν για ενδεχόμενη παραπομπή προς διαγραφή.

Αν και κάτι τέτοιο κρίνεται δύσκολο να γίνει αφού θεωρείται πως θα θυματοποιούσε και εν συνεχεία θα μετέτρεπε σε… λαϊκό ήρωα τον Στέφανο τον Σκέτο, εν τούτοις θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς τυχόν συγκεντρώσεις… διαμαρτυρίας, συριζαίων –έστω και kassilistas– κατά συριζαίων.

Βέβαια υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει ό,τι και την προηγούμενη φορά. Να μαζευτούν τρεις τέσσερις γραφικοί και να βρίζουν αυτούς που προσέρχονται. Γι' αυτό και δεν υπάρχει κάποια κίνηση επίσημη για να γίνουν συγκεντρώσεις. Και μόνο όμως το γεγονός πως υπάρχουν στελέχη –και βουλευτές– που δηλώνουν ότι θα πάρουν οι ψηφοφόροι του κόμματος την κατάσταση στα χέρια τους δείχνει τις σκέψεις που υπάρχουν.

Φυσικά αν συμβεί κάτι τέτοιο και μαζευτεί και κόσμος, τίποτα δεν αποκλείεται στην κατάσταση που έχει φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και να δούμε εισβολή στα ανάκτορα της… Κουμουνδούρου και κινήσεις αλά Τραμπ με την εισβολή στο Καπιτώλιο.