Απευθύνομενος στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωνε ότι «ήρθε η ώρα να κατακτήσουμε το ελληνικό όνειρο». Στις Σπέτσες, όπου πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, επανήλθε μιλώντας για ένα «εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο».

Με το τζάκι αναμμένο στη βίλα της… Αριστεράς και τους βουλευτές να κάθονται γύρω από ροτόντες, που από νωρίς είχαν στηθεί, και με τα λάπτοπ ανοιχτά –έτοιμα να δείξουν τα power points που ετοιμάσθηκαν κατόπιν της σχετικής εντολής του προέδρου– ο Στέφανος Κασσελάκης «έριξε» ξανά το σύνθημα περί «ελληνικού ονείρου» επηρεασμένος, ενδεχομένως, από το αμερικανικό όνειρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εισήγησή του αναφέρθηκε στη δημιουργία ενός εθνικού σχεδίου για το ελληνικό όνειρο με στόχο την ανασυγκρότηση του κράτους. Ανασυγκρότηση που θα οδηγήσει σε ένα αποδοτικό κράτος και λειτουργικό για όλους και σε όλους τους τομείς.

Ευημερία, πρόοδος, κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, αλλά και πατριωτισμός –η πατριωτική Αριστερά που επικαλείται διαρκώς–αποτέλεσαν το περίγραμμα της εισήγησης του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος άλλωστε έχει δηλώσει πως θέλει να κάνει αλλαγές για να επανέλθει στο προσκήνιο η νοικοκυρεμένη Ελλάδα. Οι νοικοκυραίοι, αυτοί που επί σειρά ετών ήταν –και συνεχίζουν να είναι– στόχος των στελεχών και των ψηφοφόρων του κόμματός του.

Μόνο το «επί γης ειρήνης» και το «αγάπη για όλους» έλειπε από την εισήγηση του προέδρου ενός κόμματος που ανήλθε στην εξουσία μέσα από μια «Ελπίδα που έρχεται» και η οποία οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, μετατρέποντας αυτούς που χτυπούσαν τα νταούλια για να χορεύουν οι αγορές, σε συντελεστές ενός αέναου χορού του Ζαλόγγου…

Το όνειρο… χειμερινής νυκτός του Στέφανου Κασσελάκη τα περιλαμβάνει όλα όπως φαίνεται. Το ερώτημα όμως είναι τι ακριβώς εννοεί όταν μιλά για ριζική ανασυγκρότηση του κράτους και κυρίως πώς θα το κάνει αυτό όταν το κόμμα του αντιδρά ακόμη και στην αξιολόγηση των εργαζομένων στους φορεις του Δημοσίου αλλά και στην όποια προσπάθεια ανασυγκρότησής τους.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη φορά που αναφέρθηκε στο… ελληνικό όνειρο τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα έχει καταφέρει:

-να διασπάσει τον ΣΥΡΙΖΑ μειώνοντας κατά 11 έδρες την κοινοβουλευτική του δύναμη αλλά και το στελεχιακό δυναμικό του

-να οδηγήσει, δημοσκοπικά στην παρούσα φάση, το κόμμα στην τρίτη θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων με ποσοστά που κινούνται στα όρια του 12%

-να κινείται ο ίδιος σε ποσοστά –πρωτόγνωρα για κόμμα αντιπολίτευσης–μονοψήφια ώς προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργός.

Υγ.: Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει κάποια στιγμή να πει και στους Έλληνες ποιο είναι αυτό το… ελληνικό όνειρο. Και κυρίως να διευκρινίσει αν έχει σχέση με αυτό που οδήγησε στην οικονομική κρίση και τα μνημόνια. Διότι αυτά που τάζει και αυτά που προτείνει αποτελούν έναν δρόμο που οδηγεί μόνο σε αδιέξοδο.