Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24, στους δημοσιογράφους Νίκο Υποφάντη και Ντόρα Κουτροκόη. Ερωτηθείς για την κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, κατόπιν της χθεσινής συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής, ο Στέλιος Κούλογλου είπε ότι ενώ δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ (!) κι άρα δεν έχει άμεση εμπλοκή σε αυτή την αντιπαράθεση, εντούτοις την χαρακτήρισε ως κατάσταση που έχει άρωμα παρακμής. Στην ίδια συνέντευξη εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι η διάσπαση είναι περίπου βεβαιότητα, δίχως αυτό να σημαίνει και τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Στέλιος Κούλογλου, βλέπει μονάχα προοπτική αποτυχιών για τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς θεωρεί ότι ο νέος πρόεδρος δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει την υπόσχεσή του, να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα να πηγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ από ήττα σε ήττα. Ίσως για αυτό να «σπεύδει» να διευκρινίσει, τέσσερα χρόνια μετά την εκλογή του ως Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Ουδείς νουνεχής τάσσεται με τους χαμένους.

Η δήλωση Κούλογλου

Ντόρα Κουτροκόη: «Χθες είχαμε την συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι πάει το συνέδριο για 23 έως 25 Φεβρουαρίου. Δεν ήταν εδώ ο νέος πρόεδρος του κόμματος, είναι στην Νέα Υόρκη. Ένα σχόλιο, γιατί φαίνεται ότι η ομπρέλα δείχνει ότι σιγά-σιγά δεν θα συνεχίσει με το κόμμα. Αυτό αντιλαμβανόμαστε από τις δηλώσεις και του κυρίου Τσακαλώτου και από το ρεπορτάζ».

Στέλιος Κούλογλου: «Κυρία Κουτροκόη και κύριε Υποφάντη, όπως ίσως θα γνωρίζετε, εγώ δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως δεν έχω άμεση εμπλοκή σε αυτή την αντιπαράθεση, η οποία για εμένα έχει άρωμα παρακμής. Όλα αυτά για εμένα, περιγράφουν μια εικόνα παρακμής».

Ντόρα Κουτροκόη: «Όταν λέτε "όλα αυτά", εννοείτε ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι διαδικασίες; Να καταλάβουμε λίγο τι εννοείτε "παρακμή", γιατί είναι μια βαριά κουβέντα».

Στέλιος Κούλογλου: «Απ' όσα διάβασα αυτές τις ημέρες, είδα ότι έγινε μια αντιπαράθεση όπου κάποιοι κατηγόρησαν κάποιους άλλους, ότι έφταιγε ο Ξανθός και ο Χαρίτσης για την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι είχαν ήπια γραμμή. Δηλαδή, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Διατυπώνονται πράγματα τα οποία είναι τυχοδιωκτικά και δεν είναι σοβαρά καθόλου. Επίσης, δεν δημιουργούν ένα πλαίσιο για να συζητηθούν τα πραγματικά προβλήματα. Αυτός ο οργανισμός δεν έχει συζητήσει γιατί χάνει την μια εκλογική αναμέτρηση, μετά την άλλη. Κι αν δεν το κάνει αυτό, αν δεν κάνει αυτοκριτική κι αν δεν πει τι θέλει να κάνει - και από τον καινούριο πρόεδρο δεν έχω ακούσει τίποτα, τι θέλει να κάνει, πού ακριβώς θέλει να το πάει».

Νίκος Υποφάντης: «Διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ;»

Στέλιος Κούλογλου: «Κοιτάξτε, να διαλυθεί τελείως δεν το βλέπω. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι ο καλύτερος τόπος να βγάλει κανείς συμπεράσματα, δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε μεγάλη δύναμη στην αυτοδιοίκηση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν βλέπω ότι μπορεί να υλοποιηθεί η υπόσχεση του κυρίου Κασσελάκη, ότι "εγώ μπορώ να νικήσω τον Μητσοτάκη". Έτσι μάλλον θα πηγαίνει από ήττα σε ήττα».