Δεν αναμένονται καλά τα πράγματα μετά τη χθεσινή οριακή απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για συνέδριο στις 23-25 Φεβρουαρίου, είπε ο Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Σχολιάζοντας την απόφαση, η οποία ψηφίστηκε από 20 μέλη, με 10 μέλη να ψηφίζουν κατά και 8 λευκό στο σύνολο των 42 μελών της Πολιτικής Γραμματείας, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «πρέπει να δοκιμαστεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής η οποία πρέπει να γίνει γρήγορα».

Επανέλαβε ότι το συνέδριο πρέπει να γίνει μέσα στο 2023, «μπορεί να είναι και στις αρχές Δεκεμβρίου», είπε. «Υπάρχει ένα βασικό ζήτημα ότι, όταν κάνεις συνέδριο στα τέλη του Φλεβάρη, ο χρόνος μέχρι τις ευρωεκλογές είναι τρεις μήνες και όταν κάνεις και ένα συνέδριο που δεν ξέρεις τι θα βγάλει», συνέχισε.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να δώσουν πίστωση χρόνου στο νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Βίτσας είπε ότι «αυτά είναι λίγο καινούργια πράγματα, όχι μόνο για την πολιτική ζωή μέσα στην Αριστερά, αλλά για όλο το πολιτικό σύστημα». Μάλιστα έριξε καρφί στον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας πως «τα κόμματα είναι διεκδικητές -ή αν είσαι το ΚΚΕ κόμμα αντίστασης προς την εξουσία- δεν είναι χώροι εκμάθησης και εκδήλωσης ηγετικών προσόντων άρα δεν έχει πίστωση χρόνου καν ο ΣΥΡΙΖΑ».

Κατέληξε λέγοντας πως συμπαθεί τον Κασσελάκη, αλλά πιο πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εγώ, και το έχω πει και του ίδιου, συμπαθώ τον κ. Κασσελάκη, όμως συμπαθώ περισσότερο το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και η χθεσινή απόφαση και με αυτό το μέτρο το 20-10 και 8 δεν προοιωνίζει καλά πράγματα».