Μήνυμα στην εσωκομματική αντιπολίτευση, στον απόηχο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, χθες, οπότε και βγήκαν τα μαχαίρια, έστειλε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, λέγοντας «τέρμα η ελίτ στον ΣΥΡΙΖΑ». «Όποιος δεν αισθάνεται καλά είναι ελεύθερος να φύγει, με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται, είμαστε ένα αριστερό, δημοκρατικό κόμμα», είπε χαρακτηριστικά, καθώς, όπως αναδείχθηκε και χθες, οι διαφορές μεταξύ προεδρικής πλειοψηφίας και εσωκομματικής αντιπολίτευσης μοιάζουν αγεφύρωτες.

Με δηλώσεις της στο OPEN, η Δώρα Αυγέρη είπε ότι «τα όργανα δεν είναι ιερατείο», σε μια προσπάθεια προφανώς να προσπεράσει την απαξίωσή τους από τον νέο πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη, σημειώνοντας ότι «κανείς δεν είναι σοφότερος από τον άλλον».

Η ίδια είπε ότι «δεν γίνεται να μιλάμε μόνο, πρέπει να ακούμε τον κόσμο». Και διερωτήθηκε «μήπως πειράζει κάποιους ότι ο πρόεδρος εκλέγεται από τη βάση».

Χθες το βράδυ, πάντως, με έτερες δηλώσεις της, μετά τη συνεδρίαση της ΠΓ, στο «Kontra Channel», έκανε λόγο για έναν ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο που θα προχωρήσει με ενότητα στις συνεδριακές διαδικασίες του και στην επόμενη μέρα, αγκαλιάζοντας τα χιλιάδες νέα μέλη που εντάχθηκαν στις γραμμές του το τελευταίο διάστημα.