Εκεχειρία, όχι Ολυμπιακή αλλά… συριζαϊκή, συμφωνήθηκε στη συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη και Νίκου Φίλη. Μια συνάντηση που έγινε μετά τη πανελλήνια συνδιάσκεψη της αριστερής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκε επί τάπητος ο… εμφύλιος στο κόμμα και η πορεία των στελεχών από εδώ και πέρα.

Ο Νίκος Φίλης επικύρωσε ουσιαστικά τις αποφάσεις της Αριστερής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές που έθεσαν θέμα ανακωχής ελέω αυτοδιοικητικών εκλογών προκειμένου να μη τους χρεώσουν τις ήττες που έρχονται τόσο σε επίπεδο Δήμων όσο, κυρίως, σε επίπεδο Περιφερειών.

Και έστειλε και το μήνυμα ότι αυτά που έχει πεί για τον Στέφανο Κασσελάκη τα εννοούσε παρότι όπως τόνισε ο ίδιος τα είπε με… πόνο, ανάλογο με αυτόν που νιώθουν πολλοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως το 43% που πήρε η Έφη Αχτσιόγλου αλλά και κάποιοι που δεν πήγαν να ψηφίσουν… Τόνισε άλλωστε ότι δεν τα είπε «εν θερμώ» κατ επέκταση τα είχε σκεφτεί και δεν αποτέλεσαν προιόν συναισθηματικής φόρτισης.

Η συριζαική εκεχειρία όμως είναι όπως και η Ολυμπιακή. Έχει συγκεκριμένη χρονική περίοδο και η λήξη της έχει ως ορόσημο τις εκλογές εν αναμονή του συνεδρίου που η αριστερή τάση του κόμματος αναμένει –και επιμένει- να γίνει τον Νοέμβριο.

Ο Νίκος Φίλης το είπε και αυτό. Μίλησε περί κοινού στόχου που είναι να καταγραφεί η δυσαρέσκεια των πολιτών στις κάλπες. Δεν είπε όμως αν θα χρεωθεί το αντίθετο αποτέλεσμα στον νέο πρόεδρο δεδομένου ότι η ηγετική του ομάδα έχει… παρελθόν. Και μάλιστα μεγάλο στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο.