Μετά το Ολοκαύτωμα (Σοά στα εβραϊκά σημαίνει «καταστροφή») θεωρούσαμε αδιανόητη την επανάληψη μιας μαζικής εξόντωσης όπως αυτή της 7ης Οκτωβρίου του 2023. Η Χαμάς, με τον σφαγιασμό 1.200 αμάχων και την ομηρία άλλων 250, ζήλωσε τη «δόξα» των ναζί. Παρ’ όλα αυτά, οι «αλληλέγγυοι» αποκρύπτουν ότι οι τρομοκράτες, πέραν της σφαγής, φέρουν ευθύνη για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Διότι η Χαμάς, εκτός από δυνάστης των Παλαιστινίων, είναι ο ηθικός αυτουργός των θυμάτων από τους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών. Διότι υπό την ανοχή του ΟΗΕ, με τα χρήματα που δίνονταν για την ευημερία του παλαιστινιακού πληθυσμού, η Χαμάς έχτιζε σήραγγες πολλών χιλιομέτρων με οπλισμό κάτω από σχολεία και νοσοκομεία ώστε να χρησιμοποιεί ως ασπίδες τους άμαχους!

Με ευθύνη ενός ανιστόρητου αντιεβραϊσμού των ριζοσπαστικών κινημάτων της Αριστεράς και της εθνικιστικής Δεξιάς, εξισώνεται το θύμα με τον θύτη. Οι φρικαλεότητες των ισλαμιστών φονταμενταλιστών που έχουν σκοπό (στο καταστατικό της Χαμάς) την εξόντωση του Ισραήλ -του μοναδικού δημοκρατικού κράτους στη Μέση Ανατολή- γίνονται… κίνημα αλληλεγγύης με πρόσχημα την ύπαρξη παλαιστινιακού κράτους!

Παραπληροφόρηση, στερεότυπα, προκαταλήψεις και έλλειψη ιστορικής γνώσης για τον ρόλο του Ισραήλ συνιστούν ευθεία υπονόμευση της δημοκρατίας και των αξιών του δυτικού πολιτισμού.