Διαπιστώνοντας με τον πλέον σαφή τρόπο ότι αδυνατεί να μαζέψει ψήφους από τα… δεξιά του, ο Αλέξης Τσίπρας έχει στρέψει το βλέμμα του στη… Ζωή Κωνσταντοπούλου και στους ψηφοφόρους που δείχνουν να μετακινούνται προς το κόμμα της. Ψηφοφόρους… αντισυστημικούς που κινούνται και στον χώρο των δικαιωματιστών.

Η προσπάθεια εργαλειοποίησης του τραγικού ναυαγίου στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου και το μπαράζ των επιθέσεων κατά πάντων από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που φτάνουν στο σημείο να κατηγορούν ανοιχτά το Λιμενικό  και τον… φράχτη στον Έβρο, είναι χαρακτηριστική. Όπως και το γεγονός ότι έχουν κινητοποιηθεί οι νεολαίοι του κόμματος που τάσσονται υπέρ των ανοιχτών συνόρων υποστηρίζοντας και την παλαιότερη θέση του επικεφαλής του κόμματος, σύμφωνα με την οποία η θάλασσα δεν έχει… σύνορα.

Και ναι μεν παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να πλήξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία στη λογική της… κακιάς δεξιάς αλλά και να διασύρει τη χώρα ώστε να υπάρχουν επιπτώσεις σε διεθνές επίπεδο, βασική του όμως επιδίωξη είναι να μαζέψει ό,τι μπορεί και απ’ όπου μπορεί.

Σε αυτήν τη φάση της αποδρομής εκείνο που έχει μείνει στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αριστερή του… πλευρά. Ενδεχομένως στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως ό,τι έφυγε προς Χαριλάου Τρικούπη αλλά και προς τη Νέα Δημοκρατία, έφυγε στις πρώτες κάλπες και επιδιώκουν να συγκρατήσουν αφενός τυχόν διαρροές προς το κόμμα της Ζωής αφετέρου να επαναπατριστούν αντισυστημικοί και λοιποί ψηφοφόροι.

Βέβαια οι υψηλοί τόνοι και η προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις συνδέεται και με την ανάγκη του Αλέξη Τσίπρα να στρέψει την προσοχή του κόσμου μακριά από τη Θράκη. Εκεί όπου το πρόβλημα με τους μουσουλμάνους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος δείχνει να του στερεί ψήφους που θεωρούσε δεδομένες…