Ο Στέφανος Κασσελάκης ψεύδεται για τα πάντα. Και για τα πάντα έχει μια ιστορία. Από το θαύμα στην κολυμπήθρα μέχρι το… θαύμα με τον Νίκο Μπελογιάννη. Μιλώντας στα Παραπολιτικά fm και σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, περιέγραψε πώς ένιωσε όταν επισκέφθηκε το σπίτι του Μπελογιάννη στην Πελοπόννησο και είδε μια φωτογραφία του στην οποία κρατούσε την εφημερίδα «Αυγή».

Ξεπερνώντας το γεγονός πως δεν θυμόταν ούτε πού ήταν το σπίτι του Μπελογιάννη –γενικώς στην Πελοπόννησο το τοποθέτησε, τουλάχιστον αυτό το πέτυχε–, ο Στέφανος Κασσελάκης αποκάλυψε το θαύμα που έζησε. Αφορμή στάθηκε ερώτηση σχετικά με το τι προτίθεται να πράξει με τα κομματικά Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία απάντησε για την ευθύνη που έχει διότι κρατά στα χέρια του ένα ιστορικό κόμμα και μια εφημερίδα που έχει εμπνεύσει κόσμο εν μέσω μεγάλων αγώνων.

Και κάπου εκεί πέταξε τα περί Μπελογιάννη και «Αυγής». Μόνο που και σε αυτό το παραμύθι υπάρχει δράκος. Ο Νίκος Μπελογιάννης εκτελέστηκε τον Μάιο του 1952 και η «Αυγή» κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1952.

Ουσιαστικά ο Στέφανος Κασσελάκης είδε τον Νίκο Μπελογιάννη να κρατά μια εφημερίδα που δεν είχε εκδοθεί πριν από τον θάνατό του.

Αν δεν είναι (και) αυτό θαύμα, τότε τι είναι;

Η επίμαχη αναφορά Κασσελάκη:
«Στο σπίτι του Μπελογιάννη είχα συγκινηθεί όταν είδα σε μία φωτογραφία να κρατά την “Αυγή”. Έχω ένα κόμμα με μεγάλη ιστορία και μία εφημερίδα που έχει εμπνεύσει κόσμο. Έχω πλήρη συνείδηση της ευθύνης μου».