Την ώρα που το εκλογικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από την αποχή και τους ψηφοφόρους που επέλεξε να τηρήσουν στάση αναμονής χωρίς να επιλέξουν την αρνητική ψήφο και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται να θριαμβολογεί εμφανιζόμενος ως νικητής των ευρωεκλογών και να επαναλαμβάνει την τακτική της λασπολογίας και των fake news που τον οδήγησαν στο 14,9%.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, ο Στέφανος Κασσελάκης επιβεβαίωσε πως δεν κατάλαβε τίποτα. Ότι όχι απλά δεν έλαβε το μήνυμα της κάλπης των ευρωεκλογών, αλλά ότι πιστεύει πως είναι και νικητής φτάνοντας στο σημείο να προσθέτει τα ποσοστά που έλαβε με αυτά της Νέας Αριστεράς για να δείξει ότι «έπιασε» το ποσοστό που ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε στις εθνικές εκλογές.

«Το δικό μας αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικά» δήλωσε. «Είναι καλό αποτέλεσμα» πρόσθεσε για να υποστηρίξει στη συνέχεια ότι σε αυτόν οφείλεται η μείωση των ποσοστών της ΝΔ. «Η ΝΔ πέφτει από 41% στο 28%» ανέφερε διότι, όπως σημείωσε, «κάποιος έκανε αντιπολίτευση δυναμικά, στοχευμένα, και ωμά…» προχωρώντας στην πλέον ακραία λογική να υιοθετεί τις ψήφους της αποχής.

Με απλά λόγια, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται να υποστηρίζει πως η τακτική του μείωσε τα ποσοστά της ΝΔ τη στιγμή κατά την οποία όχι απλά δεν πήρε τίποτα από τις μεγάλες απώλειες της κυβερνώσας παράταξης, αλλά έχασε και σχεδόν 400.000 σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2023 με το αποτέλεσμα των οποίων επιθυμεί να συγκρίνεται.

Και μόνο αυτό δείχνει ότι η αλαζονεία όχι απλά παραμένει κυρίαρχη στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πως βρίσκεται εκτός τόπου, σε μια πραγματικότητα που ή ίδια διαμορφώνει. Το μόνο που δεν δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι άφησε επίτηδες να πέσουν τα ποσοστά για να πάρει… φόρα και να κερδίσει στις επόμενες εκλογές…

Fake news σε ρυθμό… λασποβροχής

Το χειρότερο είναι πως ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται διατεθειμένος να συνεχίσει στη λογική των fake news, της τοξικότητας, του λαϊκισμού και της δολοφονίας χαρακτήρων. Αυτής δηλαδή στην οποία οι πολίτες γύρισαν εκ νέου την πλάτη με την απόφασή τους να μην επιλέξουν ως εναλλακτική τον ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτές τις εκλογές.

Έφτασε στο σημείο να μιλά για «μαύρες σακούλες» με χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν προεκλογικά, χωρίς όμως να μπαίνει στον κόπο να παραθέτει στοιχεία. Και στην ερώτηση που του έγινε αν διαθέτει έστω κάποιο η απάντηση ήταν ότι χειρότερο μπορεί να κυκλοφορήσει στην πολιτική σκηνή, ότι χειρότερο ανέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση στήνοντας σκευωρίες για να στείλει πολιτικούς αντίπαλους στη φυλακή και να «κερδίσει εκλογές» όπως ζητούσε ο Παύλος Πολάκης.

«Έχω απηυδήσει με τη βρομιά, δεν το περίμενα τόσο άσχημο όταν έμπλεξα» είπε για να προσθέσει ότι «δεν περίμενα να κυκλοφορούν τόσες σακούλες, να πληρώνονται τιμολόγια από επιχειρηματίες» επαναλαμβάνοντας τα περί χρεών της ΝΔ και όλες τις θεωρίες συνωμοσίας και τη λάσπη που χρησιμοποίησε προεκλογικά.

Δεν κατάλαβε τίποτα. Συνεχίζει με τη λάσπη, την τοξικότητα και τον λαϊκισμό. Αυτό μπορεί αυτό κάνει και με αυτό ταυτίζεται πλέον ένα ολόκληρο κόμμα…