Την Κυριακή 9 Ιουνίου ο Στέφανος Κασσελάκης έφτασε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με ένα ηλεκτρικό μοντέλο που διακρίνεται για τις εκρηκτικές επιδόσεις και τις τελευταίας γενιάς τεχνολογίες του. Η τιμή του εντυπωσιακού μαύρου αυτοκινήτου, από το οποίο αποβιβάστηκαν ο ίδιος, μαζί με το σκυλάκι του και τον σύζυγό του, Τάιλερ Μακμπέθ, ξεκινάει από τα 102.980 ευρώ.

Όπως γράφει το carandmotor.gr, πρόκειται για ένα Audi Q8 e-tron Sportback, στην έκδοση 55 e-tron, το οποίο αποτελεί ένα μεγάλο τετρακίνητο ηλεκτρικό SUV που ενσωματώνει τελευταίας γενιάς τεχνολογίες και συνδυάζει τις μηδενικές εκπομπές ρύπων με την μεγάλη αυτονομία κίνησης και τις εκρηκτικές επιδόσεις.

Eιδικότερα, η έκδοση «55» αποδίδει 409 ίππους και 664 Nm ροπής και ενσωματώνει μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 114 kWh που στην έκδοση αμαξώματος Sportback ανέρχεται σε 600 χλμ., με την επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα να έρχεται σε 5,6 δλ. και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 200 χλμ./ώρα.

Όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις (50 και SQ8), η «55» διαθέτει on-board charger 11 kW - προαιρετικά δέχεται και 22άρη- με την μέγιστη ισχύ σε ταχυφορτιστή να φτάνει τα 170 kW.

Όλες οι εκδόσεις, είτε σε επίπεδο κινητήρα είτε σε επίπεδο αμαξώματος (σ.σ. πέρα από την Sportback υπάρχει και η «απλή» με κοφτό πίσω μέρος), μπορούν να συνδυαστούν με δύο επίπεδα εξοπλισμού, το βασικό Advanced και το σπορτίφ S-line, ενώ όπως είναι ευκόλως κατανοητό διαθέτουν και μεγάλη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού.

Οι τιμές του Q8 e-tron Sportback στην Ελλάδα ξεκινούν από τα 92.980 ευρώ στην έκδοση 50 quattro Advanced, και φτάνουν έως τα 114.980 ευρώ στην πανίσχυρη SQ8 e-tron.