Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη της ευθύνης, του μέτρου και της μετριοπάθειας που βάζει πάνω απ' όλα το εθνικό συμφέρον και το συλλογικό καλό, επισημαίνει με δήλωση του στο «Μανιφέστο» για τα 50 χρόνια του κόμματος ο γενικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

«Μισό αιώνα από τότε που ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής προχώρησε στην ίδρυσή της, η Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνει σταθερά ότι είναι η παράταξη των μεγάλων και απόλυτα δικαιωμένων εθνικών επιλογών. Η παράταξη που βρέθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Η παράταξη της ευθύνης, του μέτρου και της μετριοπάθειας. Kόμμα λαϊκό, προοδευτικό και πατριωτικό. Κόμμα που βάζει πάνω απ’ όλα το εθνικό συμφέρον και το συλλογικό καλό, την εθνική ομοψυχία και τα δίκαια της πατρίδας μας. Εμείς βάλαμε την Ελλάδα στην ΕΟΚ, εμείς την κρατήσαμε στην Ευρώπη όταν άλλοι την έσερναν στην πόρτα της εξόδου. Και εμείς, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, φέραμε ξανά την Ελλάδα από το περιθώριο στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Με δυνατή φωνή, που μετριέται από φίλους και συμμάχους. 

Τιμούμε τον ιδρυτή της παράταξής μας, όλους όσοι τον διαδέχθηκαν, όλα τα στελέχη, τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές της παράταξης. Αναδεικνύουμε ταυτόχρονα την προσφορά μας στην πατρίδα, το σχέδιο και το όραμά μας για το αύριο που θέλουμε και μπορούμε να χτίσουμε. Την πίστη μας στην Ελλάδα που γίνεται πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, αμυντικά. 

Δεσμευόμαστε ταυτόχρονα να συνεχίσουμε, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό και στυλοβάτη σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα μας, τον αγώνα για τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των Ελλήνων. Να προσεγγίσουμε τους δείκτες ευημερίας της Ευρώπης. Να δυναμώσουμε ακόμη πιο πολύ τη φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο. Να πάμε την πατρίδα μας πιο ψηλά, πιο μπροστά, πιο γρήγορα» υπογραμμίζει ο Σταύρος Καλαφάτης.