Να διατηρήσουμε τα κεκτημένα και να προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες σε όλα τα επίπεδα για να οικοδομήσουμε τη σύγχρονη Ελλάδα είναι το μήνυμα που στέλνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας σε δήλωσή του στο «Μανιφέστο» για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας.

«Το 2024 αποτελεί ένα διπλό ορόσημο για την Ελλάδα και όλους τους Ελληνες. Φέτος, γιορτάζουμε 50 χρόνια Δημοκρατίας και 50 χρόνια Νέας Δημοκρατίας.

Ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, οι συνεργάτες του και η πλειοψηφία των πολιτών, οι οποίοι βρέθηκαν κοντά στην παράταξη, έθεσαν στέρεες βάσεις για τη νεότερη Ελληνική Δημοκρατία, το πολίτευμα, το κράτος δικαίου, την οικονομική ανάπτυξη, έβαλαν την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και την κράτησαν εκεί. 

Η Ελλάδα, σε αυτά τα 50 χρόνια, με την εμβληματική συμβολή της Νέας Δημοκρατίας, έκανε πολλά βήματα προς τα εμπρός, καταγράφοντας, βεβαίως, και λάθη και παραλείψεις. 

Τώρα, οι γενιές μας οφείλουμε να διατηρήσουμε τα θετικά κεκτημένα και να προχωρήσουμε με σθένος στις απαραίτητες ενέργειες, σε όλα τα πεδία και τα επίπεδα, βελτιώνοντας τις αδύνατες πλευρές μας, οικοδομώντας τη σύγχρονη, την υπερήφανη Ελλάδα, με ομόνοια και εθνική συνοχή, για ένα καλύτερο μέλλον της χώρας και των πολιτών. 

Με δεδομένο ότι η Νέα Δημοκρατία, με την ελεύθερη βούληση των πολιτών, είναι και παραμένει η ισχυρότερη παράταξη στο πολιτικό φάσμα, αναδεικνύεται το βάρος της ατομικής και συλλογικής ευθύνης για τη συνεχή ισχυροποίηση της πατρίδας, την ανάπτυξη της οικονομίας και την ευημερία της κοινωνίας» επισημαίνει ο Χρήστος Σταϊκούρας.