Την ώρα που η Ομπρέλα εξαπέλυε μια ιδιαιτέρως σκληρή επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη και της ηγετικής ομάδας κάνοντας λόγο για στρατηγική ήττα, αρχηγικές και μεσσιανικές παρουσίες και άλλα πολλά , στον ΣΥΡΙΖΑ έκαναν διαρροές για να στηρίξουν τον… Παύλο Πολάκη.

Το περιεχόμενο του κειμένου των στελεχών της Ομπρέλας, που είδε το φως της δημοσιότητας πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, είναι σαφές. Ζητά συνέδριο τον Νοέμβριο και ασκεί σκληρή κριτική στη νέα ηγεσία. Εν τούτοις κύκλοι της Κουμουνδούρου προχώρησαν σε διαρροές… στήριξης του Παύλου Πολάκη κατηγορώντας την κυβέρνηση για τη συζητήση της αίτησης άρσης ασυλίας του στενού συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη.

Μάλιστα ανέφεραν «Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βρίσκει βηματισμό και τα στελέχη του ανταποκρίνονται με πλήρη επάρκεια στα καθήκοντα τους δεν αρέσει σε κάποιους. Σε αυτό το πλαίσιο πυκνώνουν οι επιθέσεις και η προσπάθεια αποδόμησης των στελεχών του. Χαρακτηριστική περίπτωση η είδηση περί μιας ακόμη άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη. Καθόλου περίεργο αφού ως γνωστόν ο Παύλος Πολάκης μέσω του Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ έχει αποκαλύψει πληθώρα γαλάζιων σκανδάλων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος».

Δηλαδή στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει… βηματισμό τη στιγμή κατά την οποία η εσωκομματική αντιπολίτευση ξεθάβει το τσεκούρι του πολέμου και εξαπολύει επίθεση εφ όλης της ύλης. Πιστεύουν επίσης ότι η κυβέρνηση ασχολείται με τον Παύλο Πολάκη ίσως επειδή ο ίδιος δηλώνει ότι τον… φοβούνται.

Εντύπωση προκάλεσε και ο τρόπος με τον οποίο επιχειρήθηκε να διαψευστεί η σύγκρουση Πολάκη – Χαρίτση κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ. Μέσω διαρροή και πάλι αναφέρθηκε ότι «α δημοσιεύματα περί έντασης μεταξύ Πολάκη – Χαρίτση στη συνεδρίαση της ΕΠΕΚΕ του κόμματος είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας»

Και αυτό διότι «Όχι μόνο δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο, αλλά όλοι όσοι ήταν πραγματικά παρόντες, μιλούν για τον άψογο συντονισμό του Παύλου Πολάκη και την υπεύθυνη και εποικοδομητική στάση όλων των συμμετεχόντων και βεβαίως του Αλέξη Χαρίτση».

Με απλά λόγια «όλα για τον ΠΟλάκη» στον ΣΥΡΙΖΑ που εκτός των άλλων κάνει και άψογο… συντονισμό. Πάντως η αριστερή τάση του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το θέμα του Πολάκη μάλλον έχει διαφορετική άποψη και την έχει εκφράσει.