Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για την Εφη Αχτσιόγλου εν όψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή. Η διαφορά της από τον Στέφανο Κασσελάκη είναι 12.864 ψήφοι. Μια διαφορά που θεωρητικά καλύπτεται από τις 13.156 ψήφους του Ευκλείδη Τσακαλώτου, αλλά υπάρχει η στήριξη Παππά σε Κασσελάκη και ο αστάθμιστος παράγων των δεκάδων χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν πήγαν να ψηφίσουν. Πάντως, παρά τα αρχικά πανηγύρια για «μεγαλειώδη συμμετοχή μελών» στη διαδικασία εκλογής και «νεκρανάσταση» του ΣΥΡΙΖΑ μετά την «κηδεία» στις διπλές εθνικές εκλογές, τα νούμερα δείχνουν μία από τις πιο μικρές διαδικασίες εκλογής προέδρου από τη βάση κατά τη Μεταπολίτευση.

Ανοίγουν στόματα, κατεβαίνουν αναρτήσεις

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου της εσωκομματικής διαδικασίας στον ΣΥΡΙΖΑ, οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη στα social media διέδωσαν την ακόλουθη περίεργη ανάρτηση με copy-paste: «Τώρα που λίγη σημασία θα έχει το αν θα επηρεάσω κάποιον, αφού η εκλογική διαδικασία φτάνει στο τέλος της, θα σας διηγηθώ τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες της Κουμουνδούρου, στις 28 Ιούνη. Πού τα ξέρω εγώ; Δυστυχώς για τους πρωταγωνιστές της ιστορίας υπήρξαν άτομα εκεί που τα βίωσαν. Ο Αλέξης βρίσκει κλειδωμένο το γραφείο του, διωγμένη τη γραμματεία του κι έναν Τζανακόπουλο να τον βρίζει και να του φωνάζει διάφορα "γαλλικά". Το παρεάκι απαρτίζεται από τον παραπάνω "κύριο", την Αχτσιόγλου, τον Τσακαλώτο και μερικούς άλλους. Ο Τσίπρας παίρνει τηλέφωνο την Μπέτυ, η οποία του λέει ότι τα παιδιά τους θέλουν τον πατέρα τους και να οδεύσει προς το Ζάππειο και θα συναντηθούν εκεί, όπως και έγινε. Ακόμα και ο Νίκος Παππάς δεν ήταν μαζί του σε αυτήν τη δοκιμασία του όλον αυτόν τον καιρό. Αυτό είναι το παρασκήνιο εν ολίγοις. Αν κάτι το μετέφερα λάθος, χρεώστε το σε μένα. Τώρα μπορείτε να καταλάβετε γιατί ο Αλέξης στις ομιλίες του προεκλογικά δεν ήταν αυτός που ξέραμε. Ο Αλέξης μας έχει κάποια μεγάλα "ελαττώματα": ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ, ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ. Και τώρα βρίστε με ελεύθερα, λίγο με ενδιαφέρει...».

Ο σκοπός της ανάρτησης εν όψει του δεύτερου κρίσιμου γύρου είναι προφανής και δεν χρειάζεται αναλύσεων. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι πολλές από τις αναπαραγωγές της ανάρτησης σβήστηκαν μυστηριωδώς διότι οι χρήστες που τις κατέβασαν έγραψαν ότι απειλήθηκαν με μηνύσεις από στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα (τον οποίο ονοματίζουν). Οπότε –μάλλον– η πρωτοβουλία των «αποκαλύψεων» δεν ανήκει στον ίδιο τον Τσίπρα, αλλά σε άλλο πρόσωπο που μανιωδώς προωθεί στα social media την υποψηφιότητα Κασσελάκη...