«Η σύγχρονη Αριστερά χρειάζεται να σηκώσει τα μανίκια και όχι να ασχολείται με χαζομάρες» δήλωσε απόψε Πέμπτη από την πλατεία Λαού στο Κερατσίνι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, με τα λόγια του να έχουν κύριους αποδέκτες την εσωκομματική αντιπολίτευση και να αποδεικνύουν πως κάθε άλλο παρά ενότητα και συνεννόηση δεσπόζουν αυτή τη στιγμή στην Κουμουνδούρου, με τις εσωκομματικές διαφωνίες και αντιθέσεις μάλλον να υπερισχύουν. 

Μάλιστα, απαντώντας στην «Ομπρέλα», είπε πως ακολουθεί «δεξιά πρακτική», με την οποία διαφωνεί: «Το αριστερόμετρο είναι δεξιά πρακτική και εγώ το έχω βάλει στην τσέπη». Στη συνέχεια, απευθυνόμενους στους πολίτες που τον άκουγαν, τους κάλεσε να δείξουν μέσα από τη στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «η σύγχρονη αριστερά παράγει αποδοτική, ανθρωποκεντρική πολιτική. Αυτό θα κάνουμε και έτσι θα κερδίσουμε».

Οι υποσχέσεις του Κασσελάκη

«Ποτέ, ούτε στη Βουλή μέσα, δεν θα επιτρέψουμε να βαφτιστεί λάθος η αλήθεια μας από κανέναν» είπε, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ενός κοινωνικού κράτους για όλους.

«Χρειαζόμαστε ένα κοινωνικό κράτος. Δεν περιμένουμε την Κυριακή. Από τώρα θα αρχίσουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει και νέα στελέχη, το απαιτεί η κοινωνία» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφερόμενος στον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών που έρχεται και δεσμεύθηκε πως θα τιμήσει την εντολή που πήρε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε πως για να αλλάξει η χώρα μας θα «πρέπει να σπάσουμε τους μηχανισμούς των συμφερόντων», σημειώνοντας πως οι βαρονίες Μητσοτάκη, Βαρβιτσιώτη δεν λύνουν τα προβλήματα. «Εσείς μπορείτε να το λύσετε. Θα το κάνουμε μαζί», είπε.

Το απόγευμα, πριν πάει στο Κερατσίνι, ο Στέφανος Κασσελάκης άφησε λουλούδια μπροστά από το μνημείο του μπλόκου της Κοκκινιάς. Νωρίτερα την Πέμπτη, ο κ. Κασσελάκης επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά τα γραφεία που στεγάζεται η «Αυγή» και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο», παραχωρώντας μάλιστα και μία μη προγραμματισμένη συνέντευξη, ενόψει και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.