Η μεγαλύτερη προτεραιότητα του Κασσσελάκη, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε από το Κερατσίνι, θα είναι η στέγη. Κάπου εκεί, όμως, τα μπέρδεψε λίγο κάνοντας ένα σαρδάμ, καθώς έκανε λόγο για «μεγάλο απόθεμα της στέγης». Στη συνέχεια προσπάθησε να το διορθώσει λέγοντας «δώστε μου λίγους μήνες και θα γίνω ξεφτέρι».

Αυτοί που κάνουν τα… ταχύρρυθμα μαθήματα στον Στέφανο Κασσελάκη πρέπει να φανούν λίγο προσεκτικοί. Γιατί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον μαθαίνει λάθος τα πράγματα, ή μαθαίνει λάθος πράγματα. Καταρχάς νομίζει ότι υπάρχουν πολλές αλήθειες αλλά κυρίαρχη είναι αυτή του… κόμματός του που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της Αριστεράς.

«Ποτέ, ούτε στη Βουλή μέσα, δεν θα επιτρέψουμε να βαφτιστεί λάθος η αλήθεια μας από κανέναν» είπε μιλώντας σε μια παρέα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που μαζεύτηκε στο Κερατσίνι, σε μια συγκέντρωση ανάλογη με αυτές του Αλέξη Τσίπρα όπου περισσότεροι ήταν οι φωτογράφοι.

Πρώτα απ όλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζει ότι η αλήθεια είναι μια. Και ότι το μεγαλύτερο ψέμα είναι αυτό που αναφέρει ότι η «αλήθεια είναι σχετική». Κυρίως όμως αυτό που δηλώνει πως υπάρχουν πολλές αλήθειες, όπως και πολλές πραγματικότητες. Βέβαια το κόμμα της… μαύρης αγκινάρας ζεί τις δικές του αλήθειες και τις δικές του, πολλαπλές, πραγματικότητες.

Όμως τι ακριβώς εννοεί όταν λέει ότι δεν θα επιτρέψει, αυτός και το κόμμα του μάλλον, να βαφτιστεί λάθος «η αλήθεια μας» μέσα στη Βουλή. Ξεπερνώντας το γεγονός ότι ο ίδιος δεν μετέχει στη Βουλή, απλά διαθέτει το γραφείο που του παραχώρησε ο Σωκράτης Φάμελλος, πως θα απαγορεύσει να χαρακτηριστεί λάθος η αλήθεια του;

Εκτός αν ήθελε να πεί κάτι άλλο αλλά φταίνε τα ελληνικά του. Ή τα ελληνικά που του μαθαίνουν, όταν πηγαίνει στην Κουμουνδούρου. Πάντως η εκπαίδευση αν γίνεται με τον Παύλο Πολάκη θα του δημιουργήσει προβλήματα, ειδικά σε ό,τι αφορά τον τρόπο που λειτουργεί το δημοκρατικό πολίτευμα…