Ένα απαράδεκτο παιχνίδι πολιτικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας του ναυαγίου σε διεθνή ύδατα στα ανοιχτά της Πύλου επιχείρησε να παίξει για περίπου ένα δεκάλεπτο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης

Σε μια άθλια προσπάθεια ενοχοποίησης της Ελλάδας, ο κ. Παπαδημούλης, ο οποίος έχει επωφεληθεί οικονομικά από την παρουσία των μεταναστών στην Ελλάδα, ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα κείμενο που έγραφε ότι το ναυάγιο «πλήττει τις ευρωπαϊκές αξίες και εκθέτει την Ελλάδα για τις ευθύνες στη διάσωσή τους. Ευρωβουλευτές από την Αριστερά, τους Πράσινους και τους Σοσιαλιστές λέμε: όχι άλλοι υγροί τάφοι στα νερά της Μεσογείου. Στρασβούργο, 15/6/2023». Το tweet αυτό εικονογραφήθηκε με μια φωτογραφία ευρωβουλευτών, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Κώστας Αρβανίτης και η Έλενα Κουντουρά, οι οποίοι κρατούσαν μικρές αφίσες με μηνύματα όπως «η Ευρώπη-φρούριο σκοτώνει» και «όχι στο όνομά μου». 

papadim.png

Λίγη ώρα αργότερα, αυτό το tweet κατέβηκε και αντικαταστάθηκε με άλλο στο οποίο η λέξη «Ελλάδα» είχε αφαιρεθεί. 

Για πολιτική εργαλειοποίηση του ναυαγίου τον κατηγορεί ο Μαρινάκης

Δήλωση-απάντηση στο συγκεκριμένο συμβάν έκανε, στη συνέχεια, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας ότι ο κ. Παπαδημούλης «δεν διστάζει να εργαλειοποιήσει πολιτικά το τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου που συντάραξε την ελληνική κοινωνία». Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μαρινάκης στην αρχή της δήλωσής του αναφέρει: «Ο κ. Παπαδημούλης και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζουν για ακόμα μια φορά να συκοφαντήσουν διεθνώς τη χώρα μας».

Έπειτα, όπως εξηγεί: «την ώρα που οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος δίνουν σκληρό αγώνα στη θάλασσα για να σώσουν τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων, ο κ. Παπαδημούλης συνεχίζοντας τις απαράδεκτες δηλώσεις μελών της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, διασύρει διεθνώς την χώρα μας επιρρίπτοντας στο Λιμενικό "ευθύνες στη διάσωση"».

«Δεν διστάζει να εργαλειοποιήσει πολιτικά το τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου που συντάραξε την ελληνική κοινωνία. Δεν βρίσκει να πει μια κουβέντα για τα εγκληματικά δίκτυα των διακινητών που θέτουν σε κίνδυνο απελπισμένους ανθρώπους, αλλά στοχοποιεί τους διασώστες», προσθέτει. Στο τέλος, καταλήγει, επισημαίνοντας: «Τα άθλια δίκτυα διακινητών πρέπει να βρουν την απάντηση που τους αξίζει και αυτό γίνεται μόνο μέσα από μια συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική, την οποία η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει σταθερά».