Το θέμα δεν είναι απλό. Το είπε και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Και δεν είναι απλό εξαιτίας των αιτιών που οδηγούν ανθρώπους να μεταναστεύσουν από τις χώρες τους. Αυτό που όμως είναι σαφές, πιο σαφές δεν γίνεται, είναι πως υπάρχουν οι εγκληματίες. Υπάρχουν οι διακινητές, τα κυκλώματα που έναντι αδράς αμοιβής παίζουν με τις ζωές αυτών των ανθρώπων και για τους οποίους οι κήρυκες του ανθρωπισμού που κατοικοεδρεύουν και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν λένε κουβέντα

Με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα (που ακόμη και την Πέμπτη άφησε να αιωρείται πως το Λιμενικό φέρει ευθύνες για το τραγικό ναυάγιο) τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται σε αγώνα για το ποιος θα διασύρει τη χώρα και ποιος θα επιρρίψει τις περισσότερες ευθύνες στο Λιμενικό, συνολικά στις αρχές και φυσικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία.

Η περίπτωση του Δημήτρη Παπαδημούλη, του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που επιχείρησε να μπλοκάρει και τη χρηματοδότηση για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο είναι χαρακτηριστική. Δυστυχώς όχι η μόνη, αφού η λογική που διέπει την Κουμουνδούρου από το πρώτο μέχρι το τελευταίο στέλεχος αλλά και τη νεολαία του είναι συγκεκριμένη. Και με σαφή στόχευση.

Οι διακινητές βρίσκονται στο απυρόβλητο. Όπως και συνολικά τα κυκλώματα που πλουτίζουν με τους μετανάστες, άνδρες γυναίκες και παιδιά, είτε φτάσουν στον προορισμό τους είτε πνιγούν στη θάλασσα. Αυτό δεν ενοχλεί όλους όσοι σπεύδουν να κατηγορήσουν το Λιμενικό Σώμα.

Οι διακινητές είναι οι εγκληματίες. Είναι οι δολοφόνοι. Αυτοί σκοτώνουν τους μετανάστες και όχι μια κυβέρνηση ή οι άνδρες και γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας.

Όταν οι του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρουν να το επισημάνουν και να τους καταγγείλουν ανοιχτά, μαζί με τους συνεργάτες τους που φορούν τον μανδύα δήθεν ανθρωπιστικών οργανώσεων, τότε θα έχουν κάνει ένα βήμα προς την κανονικότητα. Ακόμη και αν πιστεύουν ότι αυτή δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς της… Αριστεράς.