Δέκα λόγους -μεταξύ των οποίων τα Τέμπη και το άρθρο 16 για τα πανεπιστήμια- για τους οποίους η Πλεύση Ελευθερίας δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή απαρρίθμησε η επικεφαλής του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου προειδοποιώντας το προεδρείο της Βουλής ότι θα υπερβεί τον χρόνο της μόνο... κατ' ελάχιστον.

Στη δευτερολογία της η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανέλαβε τις καταγγελίες περί bullying ενώ υιοθέτησε για το κόμμα της τον ρόλο του ελεγκτή ορθής λειτουργίας της Βουλής. Σημείωσε πάντως πως τα σωστά θα τα υποστηρίζουν ως κόμμα... 

Δεν θα μπορούσε να μην κάνει και παρατήρηση για τη λειτουργία του κοινοβουλίου και το επίπεδό της προτάσσοντας τα όσα εκείνη είχε κάνει ως πρόεδρος της Βουλής και έως σήμερα βουλευτές και υπάλληλοι δεν μπορούν να ξεχάσουν. 

Κλείνοντας, η κυρία Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως ακούστηκαν και «θετικές τοποθετήσεις» όπως η ανάκτηση δημοσίου ελέγχου της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ και η πολιτική για την ανάκτηση των Γλυπτών του Παρθενώνα, τονίζοντας πως δεν είναι «αυτοσκοπός» της Πλεύσης Ελευθερίας να αντιτίθεται σε όλα, ζητώντας ωστόσο παράλληλα από την κυβέρνηση να ακούει την «κριτική και τις επισημάνεις» της αντιπολίτευσης.

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο να απαγορευτούν στη Βουλή οι «ρατσιστικές, σεξιστικές και μισαλλόδοξες εκφράσεις» καθώς δεν αποτελεί «ζήτημα ελευθερίας του λόγου» αλλά «βασική αρχή της δημοκρατίας και της δημοκρατικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου».

Στις 21:00 περίπου θα γίνει η ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Παρακολουθήστε τη δευτερολογία της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου