Ο πωλητής των κηραλοιφών και των επιστολών του Ιησού σήμερα τα έβαλε με τους πολίτες που σε ποσοστό πάνω από 40% ψήφισαν ΝΔ. Ο λόγος για τον γνωστό Βελόπουλο ο οποίος μιλώντας στη Βουλή για την κτηνοτροφία στη χώρα μας και τις ελλείψεις στα αμνοερίφια, είπε: «Τόσα είναι τα πρόβατα. Α, ναι, είχατε και 40% που σας ψήφισαν…»

Τα... ρέστα του στα εθνικά έπαιξε κατά τη δευτερολογία του στις προγραμματικές δηλώσεις ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος επιχειρώντας να οριοθετήσει τον... τομέα ευθύνης του κόμματός του. Από Σκόπια μέχρι Κύπρο και από εκεί στην Τουρκία και σε κάθε ζήτημα ανοιχτό ή κλειστό περιελήφθη στην ομιλία του πολιτικού αρχηγού. Δεν παρέλειψε να κάνει άνοιγμα και στους ψηφοφόρους του Νατσιού και της Νίκης μιλώντας για την Παιδεία και τα χαρακτηριστικά που η Ελληνική Λύση επιθυμεί να έχει, υιοθετώντας θέσεις του ανταγωνιστικού του κόμματος.

Χείρα φιλίας έτεινε και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου σε ό,τι αφορά τις προτάσεις του κόμματός του για εξεταστικές επιτροπές καλώντας την Πλεύση Ελευθερίας να τις συνυπογράψει. 

Μάλιστα, η επιμονή του Κυριάκου Βελόπουλου να αναφέρεται σε ονόματα υποχρέωσε τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα σε παρέμβαση καλώντας τον να τηρεί τον κανονισμό και να απευθύνεται συνολικά στο σώμα. 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τους χειρισμούς της κυβέρνησης, υπερέβη τα όρια της τρομολαγνίας υποστηρίζοντας «δυστυχώς κάνετε ό,τι σας ζητάει η Τουρκία. Είστε φοβικοί. Πάμε για προδοσία και στο Αιγαίο, Σε λίγους μήνες θα μιλάτε για συνεκμετάλλευση». Ο Κυριάκος Βελόπουλος απηύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό να μην πάει σε συνεκμετάλλευση με τη γείτονα καθώς και να μην «υπογράψει τίποτα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν». «Εμείς θα προστατεύσουμε τα συμφέροντα του ελληνισμού», συμπλήρωσε.

Ξεπερνώντας κάθε όριο λαϊκισμού, μιλώντας για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, είπε: «Επειδή βλέπω ότι πολλοί από εσάς είστε ανθρωπιστές, ανθρωπιστής δεν είναι αυτός που προσκαλεί τους παράνομους μετανάστες και τους βάζει σε μια αποθήκη, να μένουν είκοσι, δίνοντάς τους επιδόματα. Ανθρωπιστής είναι αυτός που λέει ”έλα εδώ, σε παίρνω σπίτι μου, σε φιλοξενώ, σε ταΐζω και σε ποτίζω”. Όχι με τα λεφτά τα δικά μας κάποιοι να είναι φιλάνθρωποι». Προσέθεσε ότι η Ελληνική Λύση δεν θα επιτρέψει τη φτωχοποίηση των Ελλήνων και ότι «είμαστε υπέρ της λαϊκής και της εθνικής κυριαρχίας».

Τέλος, για την υγεία, ο κ. Βελόπουλος τίναξε την... μπάνκα στον αέρα λέγοντας ότι «όποιος δεν έχει λεφτά θα πεθαίνει στην καρότσα».

Με τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώνεται σήμερα, Σάββατο, η συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις. Τις διαδικασίες θα ολοκληρώσει με την ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 21:00 περίπου θα γίνει η ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Παρακολουθήστε τη δευτερολογία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου