Υπεραισιόδοξος εμφανίστηκε ο Παύλος Πολάκης για τις ανάγκες της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη όπου περιοδεύει, διαμηνύοντας στους οπαδούς του ότι η πληγή στο κόμμα θα γιάνει. «Μας έχει τραυματίσει η υπόθεση Κασσελάκη! Μας έχει τραυματίσει, αλλά θα γιάνει η πληγή», είπε συγκεκριμένα στη διάρκεια ομιλίας του στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου. Μάλιστα επικαλέστηκε και την επαγγελματική του ιδιότητα για να καθησυχάσει τον κόσμο λέγοντας πως «όλες οι πληγές γιαίνουν. Και εγώ είμαι γιατρός όπως ξέρετε». Βέβαια, η εν λόγω παρατήρηση μάλλον αποπροσανατολιστικά λειτουργεί, αφού καμία από τις... ανατριχιαστικές και πρωτοφανείς εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ δεν προμηνύει κάτι θετικό για το  κόμμα.

Ο ίδιος πάντως μετέφερε το μήνυμά του στην Κρήτη και συγκεκριμένα στους νομούς Λασιθίου και Ρεθύμνου, όπου περιόδευσε. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από την πλευρά του Παύλου Πολάκη, η περιοδεία ξεκίνησε την Κυριακή με συνάντηση με μέλη και φίλους του κόμματος στο ορεινό Τζερμιάδο Λασιθίου και συνεχίστηκε με περιοδεία και συγκέντρωση/συζήτηση στον Άγιο Νικόλαο. Ακολούθησε συζήτηση στην Ιεράπετρα.

Χθες, Δευτέρα, ο Παύλος Πολάκης περιόδευσε στην πόλη του Ρεθύμνου και επισκέφθηκε αρχικά την Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης. Στη συνέχεια πραγματοποίησε συναντήσεις και «ουσιαστικές και χρήσιμες» συζητήσεις με φορείς του νομού Ρεθύμνου, όπως τον Αγροτικό Συνεταιρισμό και τα προεδρεία της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποίησε κεντρική ομιλία στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, σε μια «εξαιρετικά μαζική» συγκέντρωση φίλων του κόμματος, ενώ η περιοδεία έληξε με βραδινή συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή στο Δημαρχείο Περάματος Μυλοποτάμου, παρουσία του Δημάρχου κ. Κλάδου.