Τι μπορεί να σου κάνει μια υποψηφιότητα για πρόεδρος; Να φτάσεις στο σημείο να έχει ταυτιστεί το επώνυμό σου με την τοξικότητα και τώρα να μοιράζεις καρδούλες α λα Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο Παύλος Πολάκης για παράδειγμα που μέσω σόσιαλ μίντια στοχοποιούσε όλους όσοι επέκριναν τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του Στέφανου Κασσελάκη φτάνει στο σημείο να απευθύνει… πρόσκληση στους «τίμιους κεντροδεξιούς».

«Απευθύνομαι στον δημοκρατικό λαό αυτής της χώρας, από τους τίμιους συντηρητικούς-κεντροδεξιούς πολίτες μέχρι την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, για να υπογράψουμε και να εφαρμόσουμε με σύνεση, αποφασιστικότητα και όραμα ένα κοινωνικό συμβόλαιο δεκαετίας», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του. Διευρύνει όπως φαίνεται το κοινό στο οποίο απευθύνεται εν όψει εσωκομματικών εκλογών –εφόσον αυτές γίνουν– εμφανιζόμενος ως πολιτικός που επενδύει στη… διεύρυνση.

Όμως, έναν μήνα πριν, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open δήλωνε ότι «εγώ δεν θέλω να κερδίσουμε το κέντρο, θέλω να κερδίσουμε τους αριστερούς προοδευτικούς ανθρώπους». Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο να μη θέλει το κέντρο και να περνά κατευθείαν στην κεντροδεξιά. Τίποτα δεν αποκλείεται. Για πρόεδρος κατεβαίνει, άνοιγμα κάνει. Τι, καλύτεροι είναι οι άλλοι; Εδώ ο πρόεδρος της καρδιάς του Αλέξης Τσίπρας συνεργάστηκε με τον Πάνο Καμμένο που κεντροδεξιό δεν τον λες –ούτε κάναν δεξιό– ενώ ο ίδιος είχε αγαστές σχέσεις με τον ίδιο και τα στελέχη των ΑΝΕΛ…