Ο Παύλος (υποψήφιος πρόεδρος) Πολάκης εμφανίζεται πλέον ως… μετρημένος και σοβαρός σε σημείο που να θυμίζει τις προεκλογικές… καρδούλες της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Άλλωστε μόνο αυτό δεν έχει κάνει ακόμα…

Το να λέγεται και να γράφεται ότι ο Παύλος Πολάκης είναι ο πιο σοβαρός αυτήν τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο να 'ναι, ένα μειδίαμα το προκαλεί, για να μην πούμε γέλιο, αν και επί της ουσίας έτσι είναι. Εμφανίζεται μετρημένος, κομματικός, μετριοπαθής και με πολιτική πλατφόρμα.

Αποφεύγει τις ανοιχτές κόντρες, έχει σταματήσει να τα χώνει σε όλους μέσω των αγαπημένων του social media και των αναρτήσεων που στοχοποιούν όποιον έχει διαφορετική άποψη, αν και κάποιες… πινελιές διατηρούνται στον λόγο και στη γραφή του. Εξαίρεση φυσικά αποτελεί πάντα ο Άδωνις Γεωργιάδης, η εμμονή του με τον οποίο δεν κρύβεται με τίποτα.

Ο βουλευτής και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, που ταύτισε το επώνυμό του με την τοξικότητα και τις δολοφονίες χαρακτήρων, επιχειρεί να εμφανιστεί ως το πρόσωπο που αποτελεί τη συνείδηση του ΣΥΡΙΖΑ. Να ξεχαστεί, έστω και προσωρινά, ο πολακισμός, να ξεχαστούν οι αναρτήσεις με πρόσωπα, ονόματα και διευθύνσεις βορά στους οπαδούς και τα τρολ που τον αντέγραφαν και τον αναπαρήγαγαν σαν τρελοί – αν και τώρα πολλά από αυτά τον έχουν περιλάβει, προσεκτικά όμως.

Πάντως, για την ώρα έχει… κρεμάσει τα φυσεκλίκια του Άρη Βελουχιώτη και μοιράζει χαμόγελα. Σε λίγο θα μοιράζει και καρδούλες. Τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές, αν γίνουν ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ.