Κάτι περισσότερο από βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα Κασσελάκη στις ευρωεκλογές.

Ηδη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει συζητήσει με τους στενούς συνεργάτες του το θέμα και όπως υποστηρίζουν οι γνωρίζοντες το σχετικό παρασκήνιο, η ιδέα έτυχε σχεδόν οικουμενικής αποδοχής.

Κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην έδρα του ευρωκοινοβουλίου, ο αρχηγός Στέφανος είχε την περιέργεια να μάθει διάφορες λεπτομέρειες σε σχέση με τις υποχρεώσεις ενός ευρωβουλευτή, θέλοντας προφανώς να δει αν μπορεί να κρατήσει δύο καρπούζια σε μία μασχάλη.

Ακόμα και αν δυσκολευτεί, όλα δείχνουν ότι θα το επιχειρήσει αφού κρίνει αναγκαίο, όπως αναφέρουν τα «Παραπολιτικά», να έχει μια πιο θεσμική κοινοβουλευτικά παρουσία. Μετά από αυτό, εκείνο που μένει να δούμε είναι η εκλογική περιφέρεια που θα επιλέξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός αποφασίσει να «σπάσει» τις εκλογικές περιφέρειες.

Ο ίδιος θα ήθελε να πολιτευτεί στην Κρήτη, αν και όντας αρχηγός, θα ήθελε να πετύχει και ένα ρεκόρ σε επίπεδο σταυρών, για να αποκτήσει περαιτέρω νομιμοποίηση. Και τον μαζικό αριθμό ψήφων τον διασφαλίζει η Αττική. Επειδή ο πρόεδρος, όπως αντιλαμβάνεστε, έχει άλλους πολύ μεγαλύτερους μπελάδες, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι μπορεί να φτάσει όπως είναι μέχρι τις ευρωεκλογές.