Όπως όλα δείχνουν οι «Σπαρτιάτες» αναδεικνύουν σταδιακά θέσεις και απόψεις. Έτσι μετά το ευχαριστώ στον Ηλία Κασιδιάρη από τον επικεφαλής τους το βράδυ των εκλογών της 25ης Ιουνίου έκαναν μια εντυπωσιακή kolotoumpa στο θέμα της ψήφου των αποδήμων για να έρθει ο βουλευτής τους Ιωάννης Δημητροκάλλης και να κατηγορήσει την κυβέρνηση για τη φυλάκιση Κασιδιάρη.

Από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του κόμματος Σπαρτιάτες συνέκρινε την υπόθεση Μπελέρη, του εκλεγμένου Δημάρχουν Χειμάρας που βρέθηκε στη φυλακή μέσα από τις πολιτικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης Ράμα στην Αλβανία με την φυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη που καταδικάστηκε για συμμετοχή στη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

«Είναι όνειδος και ντροπή ο Έλληνας εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρας, Φρέντι Μπελέρης, να έχει φυλακιστεί παράνομα από τους Αλβανούς και η κυβέρνηση της Ελλάδας να είναι ανίκανη να κάνει το παραμικρό» είπε ο βουλευτής.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Βέβαια, την ίδια τακτική εφαρμόζετε κι εσείς και η κυβέρνησή σας που φυλάκισε τον Ηλία Κασιδιάρη για να του πάρει τις ψήφους και τελικά απέτυχε παταγωδώς, όπως απέτυχε και ο Ράμα στις εκλογές της Χειμάρρα»

Είπε και άλλα. Αμφισβήτησε την κλιματική και μίλησε για «σχέδιο παγκοσμιοποίησης και αντικατάστασης του ελληνικού πληθυσμού» κινούμενος στις λογικές της Χρυσής Αυγής.

Όπως φαίνεται η πορεία του κόμματος θα είναι… εξελικτική, αν και πλέον όλοι γνωρίζουν ότι οι ακρότητες δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος. Ο λαϊκισμός όμως…