Με μία ανάρτηση 560 λέξεων ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε «παρών» στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές. Μόνο που δεν βρήκε χώρο να αναφέρει το όνομα του Αλέξη Τσίπρα. Αντιθέτως, περιέγραψε με σαφήνεια την επικείμενη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και την εξασφάλιση ισχυρής αυτοδυναμίας.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ρίχνει καρφιά. Πολλά καρφιά. Για την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, για την ανάγκη αλλαγών και τομών και πολλά άλλα. Σε κανένα σημείο όμως δεν μιλά για τον Αλέξη Τσίπρα, ζητεί όμως μετ' επιτάσεως να βγουν συμπεράσματα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε εδώ που έφτασε. Καταθέτει τον προάγγελο μιας πολιτικής πλατφόρμας.

Μόνο που ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε να πετά την μπάλα στην εξέδρα για όσα γράφει ο πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του, που έφυγε από δίπλα του πριν από οκτώ χρόνια επενδύοντας, όπως όλα δείχνουν πλέον, στο μέλλον (του), που δείχνει να έγινε... παρόν.

Χαιρέτισε τη… δημόσια στήριξη του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στον… ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άκουσε με προσοχή το μήνυμα των πολιτών στην προηγούμενη αναμέτρηση και αλλάζει εν κινήσει», αν και κάποιοι πιο υποψιασμένοι άρχισαν να επικρίνουν τη στάση του πρώην στελέχους και κυρίως την 8χρονη απουσία του.

Και αυτό διότι βλέπουν ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τοποθετείται, πιάνει πόστο που λένε, για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ κόντρα ενδεχομένως σε δαχτυλίδια διαδοχής και λοιπούς δελφίνους, με την προϋπόθεση πάντα πως ο Αλέξης Τσίπρας θα αποχωρήσει.

Διότι η τακτική τού διαίρει και βασίλευε που έχει επιλέξει δείχνουν προδιάθεση να παραμείνει. Έστω για να ελέγξει τις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν, αλλά σε άλλον χρόνο. Πώς αλλιώς να εξηγηθούν οι συναντήσεις με την Έφη Αχτσιόγλου ή η υπερπροβολή άλλων προσώπων όπως του Διονύση Τεμπονέρα ή του Αλέξη Χαρίτση;

Μια τακτική που κατά καιρούς έχει αποδώσει για αρχηγούς άλλων κομμάτων…

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα: