Με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει πρόθεση παραμονής στην καρέκλα το προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και νέου προσφυγής στα μέλη για να επιβεβαιώσει την πρωτοκαθεδρία του και την πρώτη… επιλαχούσα στην παραλαβή του δαχτυλιδιού της διαδοχής, Έφη Αχτσιόγλου να εμφανίζεται μεταξύ αυτών που στήνουν τείχος προστασίας στον πρόεδρο του κόμματος, το «χτύπημα» του «κομήτη» Σακελλαρίδη έδειξε ν΄ ανακατεύει την τράπουλα στην Κουμουνδούρου.

Ο επί 15 χρόνια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ –με τα μέχρι σήμερα δεδομένα- εμφανίζεται διατεθειμένος να συνεχίσει να διατηρεί αυτόν τον ρόλο. Φέρεται όμως επίσης και αποφασισμένος στην περίπτωση που επιλέξει το δρόμο της εξόδου να επιδιώκει να καθορίσει τις εξελίξεις.

Οι δύο συναντήσεις που είχε με την Έφη Αχτσιόγλου σε σπίτι τρίτου –κάτι που δεν διαψεύστηκε- έδειξαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε έτοιμη και την εναλλακτική λύση παρότι τώρα ισχυρίζεται πως θα παραμένει δημιουργώντας μάλιστα και το νέο του αφήγημα περί «κυβερνητικής παρένθεσης» με ορόσημο τις Ευρωεκλογές.

Η παρέμβαση Σακελλαρίδη όμως έδειξε να αλλάζει τους συσχετισμούς και τα όποια σχέδια. Μπορεί ο ίδιος να δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για θέσεις και για ρόλους, εν τούτοις δεν είναι λίγα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν με καλό μάτι την εκ νέου ενεργοποίησή του, αφού διαθέτει συγκεκριμένο προφίλ

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης άλλωστε αποχωρώντας τον Νοέμβριο του 2015 από το κόμμα παρέδωσε την βουλευτική έδρα και απέφυγε να καταφερθεί κατά του κόμματος και του αρχηγού του. Δεν έχει φθαρεί, πολύ, από την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και το… αναγκαίο κακό – Πάνο Καμμένο, εν αντιθέσεις για παράδειγμα με την Έφη Αχτσιόγλου, για την οποία ακόμη και στελέχη της Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι αδυνατεί να απευθυνθεί στο χώρα της κεντροαριστεράς, πόσο δε μάλλον στο χώρο του κέντρου, ώστε να καταστεί εφικτή η ανάκαμψη.

Η παρέμβαση Σακελλαρίδη χτύπησε σαν κομήτης τα γραφεία της Κουμουνδούρου λίγες ώρες πριν την κατάρρευση της Κουμουνδούρου και τη δραματική μείωση των ποσοστών. Μείωση που έδειξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατάφερε να οδηγήσει έστω σε μια ελάχιστη ανάκαμψη.

Οι… εσωκομματικοί αντίπαλοι του Αλέξη Τσίπρα αναζητούν έτσι και αλλιώς ένα πρόσωπο να σταθεί απέναντι του. Μέχρι και τ όνομα του Ευκλείδη Τσακαλώτου ακούστηκε αλλά πλέον και αυτός εντάχθηκε προεκλογικά στην ομάδα υποστήριξης του αρχηγού του κόμματος και μετατράπηκε σε ένα είδος… συνένοχου στην ήττα.

Ο τρόπος που αντιμετώπισαν τη δήλωση Σακελλαρίδη στελέχη δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα, φίλα προσκείμενα ΜΜΕ και τρόλ, δείχνουν ότι δεν περνά απαρατήρητος, ούτε ότι δεν τυγχάνει στήριξης και όχι μόνο από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια το τι θα πράξει θα εξαρτηθεί από τις κινήσεις Τσίπρα. Στο κάτω κάτω και με γνώμονα τις ευρωεκλογές δεν θα επιθυμούσε να καεί πρόωρα. Πολύ δε περισσότερο όταν στο ενδιάμεσο υπάρχουν οι περιφερειακές και οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.