Κατενθουσιασμένοι από την τριήμερη εκδρομή στις Σπέτσες δηλώνουν οι σύντροφοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκαν από τα… τσιπουράδικα στη Βίλα της Αριστεράς –κατά κόσμον Βίλα Κασσελάκη– να «συνεδριάζουν» με τα λάπτοπ πάνω στις ροτόντες και δίπλα στο τζάκι και να κλείνουν τις βραδιές με γλέντια και χορούς.

Αν και οι περισσότεροι απ' αυτούς γνωρίζουν τις… χαρές της μπουρζουζίας, μέχρι την τριήμερη εκδρομή εκτιμούσαν πως πρέπει να μαζεύονται για… brainstorming στα τσιπουράδικα και τις ταβέρνες προκειμένου να προτάξουν και το αριστερό τους πρόσημο. Ο πρόεδρος Στέφανος (της Ελλάδας) τους έδωσε το άλλοθι που χρειάζονταν.

Μέχρι τώρα αναζητούσαν τη συνεύρεση με τους… αστούς και με τη δικαιολογία της εκ των έσω ανατροπής του συστήματος. Πλέον οι βίλες και το καλό… κρασί μπαίνουν και επισήμως στο μενού αν και η ρητορική της κινηματικής και συλλογικής διαμαρτυρίας, σε συνδυασμό με την αντισυστημική, κατά ΣΥΡΙΖΑ πάντα, λογική θα συνεχιστούν προς άγραν πελατών και ψήφων…

Γρήγορα ξεχάστηκαν και οι αναφορές στην ανάγκη να γίνει η συνεδρίαση σε κάποια περιοχή που επλήγη από καταστροφές. Άλλωστε και η εκφραστής αυτής της θέσης στο τέλος… λύγισε. Έριξε ένα δεύτερο πουλόβερ στο σακβουαγιάζ, έκανε την καρδιά της πέτρα και αναφώνησε: «Στις Σπέτσες, αδελφές μου...»

Ο πρόεδρος Στέφανος (της Ελλάδας) τους έκανε και ένα δώρο. Δεν έπαιξε με τις κάμερες ούτε με το Διαδίκτυο και τ' αγαπημένα του σόσιαλ μίντια. Μάλιστα, κάποιοι ανέφεραν πως το έκανε για να μη… μονοπωλήσει το «ενδιαφέρον» των ΜΜΕ, αν και το κρυφτούλι που επιχείρησε ανέδειξε μια τραγελαφική εικόνα που στο τέλος της ημέρας έδειξε πως αν ο ίδιος δεν προβαίνει σε κάποιο σόου, το ενδιαφέρον μειώνεται.

Ενδιαφέρον που δεν εστιάζεται στην πολιτική του τοποθέτηση –που σημειωτέον ακόμη αναζητείται– αλλά στην εικόνα. Αρκεί να σημειωθεί άλλωστε πως στις μετρήσεις της κοινής γνώμης ο ίδιος μετά βίας πιάνει το 7% στο ερώτημα περί καταλληλότητας για την πρωθυπουργία.

Οπως και να έχει, το τριήμερο στις Σπέτσες άρεσε στους βουλευτές, που αναμένουν πλέον το… επόμενο. Προέκυψε όμως κάτι από αυτό το τριήμερο της… ζύμωσης. Αν δει κάποιος το συνοπτικό ενημερωτικό σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ θα απαντούσε ένα απλό και ξεκάθαρο όχι. Τουλάχιστον όχι κάτι καινούργιο.

Σε κάθε περίπτωση όμως αξίζει να δει κανείς τη χαρά και τον ενθουσιασμό από το νέο μοντέλο επικοινωνίας, τη συνεδρίαση στη… βίλα και το τριήμερο στις Σπέτσες από ανθρώπους που την ώρα που ασπάζονται την μπουρζουαζία, τον αστικό τρόπο ζωής, εμφανίζονται να τάσσονται αντίθετοι σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις όπως αυτή που αφορά την ίδρυση και λειτουργία παραρτημάτων μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα.

Ίσως διότι είναι καλύτερα να στέλνουν στο εξωτερικό να σπουδάσουν μόνο τα παιδιά αυτών που το αντέχουν οικονομικά, στην κατηγορία των οποίων ανήκουν και πολλοί του ΣΥΡΙΖΑ...