«Εκφράσαμε την ισχυρή κοινή θέλησή μας να εμβαθύνουμε, ακόμη περισσότερο, τη στρατηγική αμυντική σχέση των χωρών μας και να συμβάλλουμε στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας σχετικά με τη συνάντηση που είχε σήμερα, Πέμπτη 3 Αυγούστου, στο ιστορικό Ελ Αλαμέιν της Αιγύπτου με τον ομόλογό του στη χώρα, στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι. 

Επίσης, ο κ. Δένδιας πρόσθεσε στο κείμενο της ανάρτησής του: «Η διμερής αμυντική συνεργασία μας έχει αποκτήσει μία αυξανόμενη δυναμική τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα λόγω της συχνής διεξαγωγής διακλαδικών ασκήσεων και τη συμμετοχή στελεχών των δύο χωρών σε εξειδικευμένες επιχειρησιακές εκπαιδεύσεις και δράσεις που συνολικά προάγουν την διακλαδικότητα και τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεών μας».

Ακόμα, ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας επεσήμανε πως η αποστολή από την Αίγυπτο 3 ελικοπτέρων για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στη χώρα μας είναι «γεγονός που συνιστά έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην Ελλάδα», ενώ ευχαρίστησε, με τη σειρά του, τον Αιγύπτιο ομόλογό του για αυτή τη συνεισφορά. 

Να σημειωθεί πως η συνάντηση των δύο υπουργών Άμυνας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αίγυπτο.

Τέλος, ο κ. Δένδιας, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β', επισκέφθηκαν το Μνημείο των Ελλήνων Πεσόντων στη Μάχη του Ελ Αλαμέιν.