Από τις αντεγκλήσεις, περνούν και στις μηνύσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως δήλωσε ο βουλευτής Νάσος Ηλιόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο, η Έφη Αχτσιόγλου θα πάει στη Δικαιοσύνη, για δημοσίευμα που την έφερε ως την κυριότερη υπαίτια για την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Ο Νάσος Ηλιόπουλος το πήγε και ένα βήμα παραπέρα, καθώς απέδωσε συστηματική διακίνηση του εν λόγω άρθρου, σε υποστηρικτές των πλευρών Κασσελάκη - Παππά, οι οποίες από σήμερα και μετά την δήλωση στήριξης Παππά σε Κασσελάκη, θεωρούνται κοινό στρατόπεδο.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι «προεδρικοί» και συνιστώσες θα κλιμακώσουν τις επιθέσεις, ενώ η τοξικότητα -τουλάχιστον σε επίπεδο υποστηρικτών- θα φτάσει νέα ύψη. Μένει να δούμε τι θα σημαίνει αυτό την επόμενη ημέρα σε περίπτωση εκλογής Στέφανου Κασσελάκη, μιας και η Έφη Αχτσιόγλου έχει ήδη υπονοήσει ότι οι «εκκαθαρίσεις» δεν είναι εκτός των επιλογών της.

Η δήλωση Ηλιόπουλου

Νάσος Ηλιόπουλος: «Την προηγούμενη εβδομάδα –πηγαίνοντας προς τις εκλογές- υπήρξε μια καταιγίδα από λάσπες και fake news. Υπήρξε ένα συγκεκριμένο δημοσίευμα, για το οποίο απάντησε σήμερα η Έφη Αχτσιόγλου, ότι θα πάει στη Δικαιοσύνη. Δημοσίευμα το οποίο έλεγε ότι ευθύνεται για την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, με το SMS και τα λοιπά. Αυτό το δημοσίευμα -δυστυχώς- διακινήθηκε από πολύ κόσμο. Και εσωτερικά»

Χρήστος Κούτρας: «Εσωτερικά στον ΣΥΡΙΖΑ εννοείτε; Από ποιον;»

Νάσος Ηλιόπουλος: «Από ανθρώπους που δεν στήριξαν την Έφη Αχτσιόγλου -για να συνεννοηθούμε- και που δεν στήριξαν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Χρήστος Κούτρας: «Άρα στήριξαν τον Κασσελάκη εννοείτε;»

Νάσος Ηλιόπουλος: «Και απ’ την πλευρά που στήριξαν τον Κασσελάκη και απ’ την πλευρά του Νίκου Παππά»