Σε δήλωση στήριξης του Στέφανου Κασσελάκη, από το περιστύλιο της Βουλής, προέβη ο Νίκος Παππάς, φουντώνοντας έτσι τις φήμες για τη μετατροπή της κούρσας της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών», μεταξύ των «προεδρικών» και των συνιστωσών». Η συγκεκριμένη κίνηση είχε πολλούς συμβολισμούς, καθότι ο τόπος που επιλέχθηκε για να γίνει η δήλωση μόνο τυχαίος δεν ήταν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κανονισμός προβλέπει δηλώσεις αποκλειστικά από βουλευτές και μέλη της κυβέρνησης, ενώ χρειάστηκε ειδική άδεια από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα προκειμένου να γίνουν οι δηλώσεις στον συγκεκριμένο χώρο.

Ήδη οι «κακές γλώσσες» στον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν ότι αυτή η δήλωση κανονικά θα έπρεπε να γίνει στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου και όχι στο περιστύλιο της Βουλής, αντιλαμβανόμενοι τον συμβολισμό της κίνησης. Είναι βέβαιο ότι οι τόνοι θα ανέβουν έτι περαιτέρω, καθώς οδεύουμε προς τον β΄ γύρο των εκλογών, με πολύ πιθανό πια το ενδεχόμενο της διάσπασης, αφού «προεδρικοί» και συνιστώσες είναι πλέον ανοιχτά αντιμαχόμενα στρατόπεδα. 

Οι δηλώσεις Παππά - Κασσελάκη

Νίκος Παππάς: «Συναντηθήκαμε σήμερα το πρωί με τον Στέφανο. Είχαμε μια ξεκάθαρη πάρα πολύ σοβαρή πολιτική συζήτηση για το μέλλον της παράταξης. Δεν ήταν η πρώτη συνάντηση, είχαμε συναντηθεί και πριν από τον πρώτο γύρο. Είναι προφανές ότι, ενώπιον του ελληνικού λαού και του δημοκρατικού κόσμου, στη βάση της συζήτησης που κάναμε ο Στέφανος θα έχει τη στήριξή μου και θα ενθαρρύνω την εκλογή του στον β΄ γύρο της Κυριακής. Θεωρώ ότι μπορεί να δώσει την πνοή και τον βηματισμό για να πάμε γρήγορα στην προοπτική της νίκης».

Στέφανος Κασσελάκης: «Ευχαριστώ πολύ, Νίκο. Την Κυριακή κάναμε το πρώτο βήμα για μια προοδευτική κυβέρνηση στον τόπο. Σήμερα με την υποστήριξή σου κάνουμε το δεύτερο βήμα. Την Κυριακή θα κάνουμε το τρίτο βήμα. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, πάμε πολύ δυνατά για τη νίκη και τη μεγάλη προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος».