Σε αυτήν την εμπρηστική δήλωση -την οποία μάζεψε ταχύτατα- προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά και στους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη. Κληθείς να σχολιάσει εάν θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ στο σενάριο εκλογής Κασσελάκη, σχολιάζοντας τη στήριξη Παππά στον τελευταίο, είπε ότι «κάνουμε τα πάντα για να είμαστε όσο πιο πολλοί και στη σωστή κατεύθυνση», ενώ συνέχισε «εάν από εκεί και πέρα η ζωή τα φέρει αλλιώς, αυτό ισχύει για τον οποιονδήποτε [...] και δεν είμαι διατεθειμένος να προσχωρήσω στα θολά νερά οποιουδήποτε ερμαφρόδιτου σχήματος».

Όπως ήταν φυσικό, οι δημοσιογράφοι του επεσήμαναν ότι χαρακτηρίζει το σχήμα Κασσελάκη - Παππά «ερμαφρόδιτο», με τον κ. Σκουρλέτη να το μαζεύει όπως - όπως, λέγοντας ότι στον κ. Παππά έκανε συγκεκριμένη κριτική και ότι το εν λόγω σχόλιο αφορούσε επικοινωνιακές αστοχίες του κόμματος, όπου κάποια θέματα δεν κατάφεραν να τα σηκώσουν όσο θα έπρεπε.

Είναι «της μόδας» τώρα τελευταία στους εκπροσώπους των συνιστωσών να «υποπίπτουν» σε λεκτικά ολισθήματα, τα οποία μαζεύουν άμεσα και τα οποία, σίγουρα δεν έχουν να κάνουν με τον εμφύλιο, μεταξύ «προεδρικών» και συνιστωσών. «Μια ωραία ατμόσφαιρα» είναι εκεί στην Κουμουνδούρου. 

Η δήλωση Σκουρλέτη

Χριστίνα Κοραή: «Θα μείνετε αύριο στον ΣΥΡΙΖΑ εάν εκλεγεί ο κ. Κασσελάκης;»

Πάνος Σκουρλέτης: «Κάνουμε τα πάντα για να είμαστε όσο πιο πολλοί και στη σωστή κατεύθυνση»

Χριστίνα Κοραή: «Ερώτηση. Θα μείνετε;»

Πάνος Σκουρλέτης: «Επαναλαμβάνω: κάνουμε τα πάντα για να είμαστε όσο πιο πολλοί και στη σωστή κατεύθυνση. Εάν από εκεί και πέρα η ζωή τα φέρει αλλιώς, αυτό ισχύει για τον οποιονδήποτε [...] και δεν είμαι διατεθειμένος να προσχωρήσω στα θολά νερά οποιουδήποτε ερμαφρόδιτου σχήματος»

Δημήτρης Τάκης: «Άρα επιμένετε και χαρακτηρίζετε το σχήμα Παππά - Κασσελάκη, ερμαφρόδιτο. Αυτό καταλαβαίνω»

Πάνος Σκουρλέτης: «Όχι, δεν είπα αυτό»

Δημήτρης Τάκης: «Ε, αυτό είπατε, δεν είμαστε χθεσινοί»