Κατά της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε εκ νέου ο Σωκράτης Φάμελλος, λέγοντας πως είναι «απαράδεκτο να είναι κάποιος υποψήφιος που έχει κάνει εξώδικο στο κόμμα». Με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως ο Στέφαννος Κασσελάκης κάνει κακό στο κόμμα και για τον λόγο αυτό ζητεί την ήττα του. Παραδέχτηκε σε ότι το διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών δεν είναι ποιος θα βγει πρόεδρος, αλλά αν θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά δε με τη διαρροή του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, για την οποία και στάλθηκε το εξώδικο, ο Σωκράτης Φάμελλος είπε πως «σύμφωνα με την γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε διαρροή από το κόμμα».

Έκανε λόγο για πολλά λάθη την περίοδο προεδρίας του Στέφανου Κασσελάκη. «Το κόμμα είχε απαξιωθεί από την κοινωνία. Πόσα λάθη να αντέξει η κοινωνία», αναρωτήθηκε. Συνέχισε λέγοντας ότι «μόλις είχε εκλεγεί ο προηγούμενος πρόεδρος όλοι το είχαμε σεβαστεί. Όλα τα στελέχη δώσαμε τα πάντα, οπότε δεν είναι δικαιολογία ότι δημιουργούσαμε πρόβλημα». Χαρακτήρισε «λάθος να μην λειτουργούν τα θεσμικά όργανα του κόμματος» και διαβεβαίωσε ότι «η Κεντρική Επιτροπή θα γίνει».

Είπε δε ότι «εγώ κάνω ότι μπορώ για να παραμείνει η ταυτότητα ο ΣΥΡΙΖΑ», ενώ επανέλαβε την αντιμητσοτακική ρητοτική, λέγοντας ότι «ο Μητσοτάκης κάνει πλιάτσικο και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αντισταθεί». «Εγώ κατεβαίνω πρόεδρος για να διορθώσω τα λάθη που έκανε ο προηγούμενος πρόεδρος. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και σε περίπτωση που δεν εκλεγώ όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, ο Σωκράτης Φάμελλος θεώρησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει σελίδα γιατί η προηγούμενη ήταν καταστροφική. Η δική μου υποψηφιότητα προϋποθέτει ότι την επόμενη μέρα θα είμαστε ενωμένοι. Ως υποψήφιος πρόεδρος θέλω να έχουμε μια νίκη των απόψεων που εγώ πιστεύω».