«Μαθαίνει γρήγορα» είχε δηλώσει για τον Στέφανο Κασσελάκη ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχαν την επομένη της εκλογής του στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα όμως είναι τι μαθαίνει και από ποιόν. Διότι όπως πλέον είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού τα… ταχύρρυθμα μαθήματα τα κάνει δίπλα στον Παύλο Πολάκη. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τις δημόσιες τοποθετήσεις του, αλλά και από τις αναρτήσεις του.

Το, κατά Έλενα Ακρίτα, «σφουγγάρι» εμφανίζεται να απορροφά… γνώσεις και τακτικές αντιπολίτευσης από τον «αψύ Κρητικό» και να κάνει πράξη αυτό που είχε υποσχεθεί μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Δηλαδή ότι αποδέχεται τη… βαριά κληρονομιά που του άφησε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή της τοξικότητας και του λαϊκισμού.

Το τελευταίο… χτύπημα έγινε από τις ΗΠΑ. Φυσικά μέσω ανάρτησης στα σόσιαλ μίντια στην οποία έκανε λόγο για «κυβέρνηση λαδέμπορων», χαρακτηρισμό που φυσικά δύσκολα θα έκανε ο ίδιος αν δεν είχε τον κατάλληλο… δάσκαλο. Εκτός και αν όπως σχολίασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, έχει παραδώσει εκτός από τα κλειδιά του ΣΥΡΙΖΑ και το πληκτρολόγιο του στον Παύλο Πολάκη.

Όπως και να έχει, ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει να απορροφά και να μαθαίνει γρήγορα τον εύκολο τρόπο αντιπολίτευσης που είχε επιλέξει και ο Αλέξης Τσίπρας και ο οποίος οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 17% στις εθνικές εκλογές και στην εξαΰλωση στις αυτοδιοικητικές…