Σε αυτήν τη δήλωση προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ACTION 24, στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού, όταν η συζήτηση στράφηκε στην κριτική της Έφης Αχτσιόγλου προς τον Στέφανο Κασσελάκη, κατά την συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την ομιλία του στον ΣΕΒ.

Πρόκειται για ξεκάθαρη παραδοχή πολιτικής αδυναμίας του Στέφανου Κασσελάκη, δημοσίως και από την ίδια την εκπρόσωπο τύπου του κόμματος, καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ, υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχε κάνει την ίδια ομιλία στον ΣΕΒ, εάν η Έφη Αχτσιόγλου τον είχε συνοδέψει στον ΣΕΒ και του είχε δώσει συμβουλές, ούτως ώστε να μην προσβάλλει τα «ιερά και όσια» της αριστερής ιδεοληψίας!

Μετά από αυτή την σοκαριστική παραδοχή, θα έλεγε κανείς ότι τα ενδεχόμενα είναι δυο: είτε τελικά μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνεί κανένας με την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΕΒ -την οποία αναγκάζονται να την χειροκροτούν καθώς ήταν η ομιλία του αρχηγού τους- και προσπαθούν να επιρρίψουν τις ευθύνες για εκείνη, η μια πλευρά στην άλλη, είτε ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ένα «πουκάμισο αδειανό» το οποίο λόγω πλημμελούς συμβουλεύσεως, προέβη σε εντελώς λάθος ομιλία! Όποιο ενδεχόμενο κι αν ισχύει τελικά, είναι προφανές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κάνει ούτε για τα πανηγύρια.

Η δήλωση της Δώρας Αυγέρη

Γιώργος Κακούσης: «Χθες η κυρία Αχτσιόγλου είπε ότι η ομιλία του κυρίου Κασσελάκη στον ΣΕΒ ήταν σοκ».

Δώρα Αυγέρη: «Ευχαρίστως θα μπορούσε η συντρόφισσα η Έφη Αχτσιόγλου, την επόμενη φορά που θα κάνει επαφές και συζητήσεις με θεσμικούς φορείς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ -ο οποίος σημειωτέον της απηύθυνε συγκεκριμένους ρόλους, πολύ κομβικούς- να τον συνοδεύσει για να παρακολουθεί από κοντά τις συζητήσεις και να παρεμβαίνει με τη δική της εμπειρία -γιατί είναι πολύ μεγάλη όντως- και με τη δική της συμβουλή. Αυτό για εμένα είναι πολύ ξεκάθαρη πολιτική στάση. Ειδικά από ένα πρόσωπο όπως είναι η αγαπητή και πολύ σεβαστή Έφη Αχτσιόγλου, η οποία έχει διαχειριστεί τομείς και ζητήματα πολύ σοβαρά. Και μάλιστα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση. Άρα, είναι πολύ εύκολη -θα βάλω κι εγώ τον χαρακτηρισμό- και ανέξοδη η κριτική όταν δεν παρακολουθείς από κοντά τα πράγματα στο πεδίο, δεν έχεις ανταποκριθεί στο κάλεσμα ενός νέου προσώπου -και ναι, πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε ότι είναι νέος αρχηγός ο Στέφανος Κασσελάκης- να συμβάλλεις στο πεδίο με τη δική σου άποψη και την εμπειρία σου στο πολιτικό και το κυβερνητικό πεδίο».