Οπως κυκλοφορεί ευρέως στη δημοσιογραφική «πιάτσα», την επόμενη εβδομάδα όλοι σχεδόν οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα παρουσιάσουν τις πρώτες μετεκλογικές δημοσκοπήσεις με πολιτική σημασία και άκρως ενδιαφέροντα ευρήματα.

Αδιαμφισβήτητα, κύριο στοιχείο των ερευνών είναι η αποτύπωση των νέων πολιτικών συσχετισμών. Ωστόσο το ενδιαφέρον δεν βρίσκεται μεταξύ του πρώτου-δεύτερου κόμματος, όπως συνηθίζεται, αλλά μεταξύ του δεύτερου-τρίτου. Το αμέσως επόμενο εύρημα είναι οι τάσεις της κοινής γνώμης για τον Στέφανο Κασσελάκη, ως πρόεδρο πλέον.

Για το πρώτο εύρημα είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πασχίζει με νύχια και με δόντια να διατηρήσει τη δεύτερη θέση. Για το δεύτερο εύρημα, τα πράγματα φαίνεται να είναι δύσκολα για τον νεότευκτο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης εμφανίστηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ καθησυχαστικός. Ερωτηθείς για τη δημοσκοπική κατρακύλα απάντησε ότι «παραμένουμε δεύτερο κόμμα, δημιουργούμε τη συνθήκη για να μπορέσουμε να ενισχυθούμε κι άλλο. Πάντα μετά από μια εσωκομματική διαδικασία τόσο ψυχοφθόρα είναι αναμενόμενη μια κάμψη».