Ανταποδίδει τα πυρά στις συνιστώσες ο Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο News247, στην οποία αποκαλεί «προχωρημένο νεομεσαίωνα» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τον αποκαλούν «κρούσμα της μεταδημοκρατίας». Όπως όλα δείχνουν, τα μαχαίρια έχουν βγει για τα καλά, αφού ο -μέχρι πρότινος- στωικός Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να «βγάλει το μαχαίρι του και να απαντήσει σε όσους τον κατηγορούν για «απολίτικη υποψηφιότητα» και «κρούσμα της μεταδημοκρατίας».  Γεγονός που επιδεινώνει έτι περαιτέρω το -ήδη- εμφυλιοπολεμικό κλίμα, μέσα στην Κουμουνδούρου. 

«Κρούσμα μεταδημοκρατίας, «προχωρημένος νεομεσαίωνας», «άγνοια σε κρίσιμα θέματα» είναι μονάχα λίγες από τις κατηγορίες που έχουν εκτοξευθεί εκατέρωθεν, μέσα σε διάστημα μικρότερο των 12 ωρών και με την διάσπαση να είναι όχι απλώς ορατή, αλλά να αποτελεί μονόδρομο. Διότι ουδείς φαντάζεται ότι μπορούν μετά από τέτοιο κλίμα να συστρατευθούν υπό οποιονδήποτε αρχηγό κι αν βγάλει η κάλπη της Κυριακής. Εν αναμονή λοιπόν.

Η επίμαχη δήλωση

Ερώτηση: Πως αντιλαμβάνεστε την κριτική που σας γίνεται ότι είστε “κρούσμα” μεταδημοκρατίας μέσα στο κόμμα;

Απάντηση: Αν εγώ είμαι κρούσμα μεταδημοκρατίας, τότε εκείνοι είναι προχωρημένος νεομεσαίωνας. Πρόκειται για δήθεν κριτική. Εγώ μιλάω για ενδυνάμωση της φωνής και της συμμετοχής του κόσμου μέσα στο κόμμα. Για το πώς η ενασχόλησή του με τα κοινά θα έχει ουσιαστικό αντίκρισμα στον τρόπο που λαμβάνονται και εφαρμόζονται πολιτικές. Δεν με ενδιαφέρει ένα κόμμα με αρχιεπίσκοπο, ιερά σύνοδο και ενορίες πιστών, που περιμένουν το εβδομαδιαίο κήρυγμα για να δουν αν θα πάνε στον παράδεισο ή την κόλαση.

Διαβάστε επίσης

Νάσος Ηλιόπουλος: Δεν ήταν λεκτικό το λάθος Κασσελάκη περί «κρατιδίου» για τα Κατεχόμενα, ήταν άγνοια