Σε αυτήν την εμπρηστική δήλωση προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο. Κληθείσα να σχολιάσει την έντονη δυσαρέσκεια του στρατοπέδου Αχτσιόγλου, αναφορικά με το χθεσινοβραδινό ατόπημα του Στέφανου Κασσελάκη, που αποκάλεσε «κρατίδιο» το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα της Κύπρου, η κ. Τζάκρη θέλοντας να καταδείξει την υποκριτική στάση των συνιστωσών στα εθνικά θέματα, στηλίτευσε «εκείνους» (τον Νίκο Φίλη δηλαδή) που ήθελαν τις «Πρέσπες του Αιγαίου» με την Τουρκία.

Αυτό όμως έχει μεγαλύτερες προεκτάσεις από εκείνες που συνειδητοποιεί η κ. Τζάκρη, αφού έτσι αναγνωρίζει ότι η «Συμφωνία των Πρεσπών» ήταν μονομερώς ενδοτική για την ελληνική πλευρά και όχι μια «έντιμη συμφωνία», όπως τότε την αποκαλούσαν πανηγυρίζοντας. Διότι αν ήταν μια πραγματικά έντιμη συμφωνία, η κ. Τζάκρη δεν θα είχε πρόβλημα και με τις «Πρέσπες του Αιγαίου». Μέσα στον χαμό του εσωκομματικού εμφυλίου, βγαίνουν κατά λάθος παραδοχές, οι οποίες επιβεβαιώνουν την κριτική της Νέας Δημοκρατίας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε εθνικώς επιζήμιος.

Η δήλωση της Τζάκρη

Θεοδώρα Τζάκρη: «Αν κάποιος διαφωνεί με τον όρο "πατριωτική Αριστερά" -που ξεκάθαρα βάζει ο κύριος Κασσελάκης στο τραπέζι της δημόσιας συζήτησης- τότε ας έρθει να μας εξηγήσει γιατί τα θέματα της Άμυνας, της Εξωτερικής Πολιτικής και γενικά της ασφάλειας των πολιτών ήταν πεδίο πολιτικής επιρροής του αντιπάλου στις πρόσφατες εκλογές -και το είδατε αυτό- προς επίρρωση κάποιων εξ ημών, που μιλούσαν για "Πρέσπες του Αιγαίου" και μάλιστα εμφανίζονταν ως επισπεύδοντες των υποχωρήσεων. Δεν καταλάβαιναν αυτοί - πού είναι τώρα στο στρατόπεδο της κυρίας Αχτσιόγλου;»

Άκης Παυλόπουλος: «Για τον κύριο Τσακαλώτο μιλάτε;»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Δεν μιλάω για τον κύριο Τσακαλώτο, το χωριό είναι μικρό, ξέρετε».

Άκης Παυλόπουλος: «Όταν λέτε ότι κάποιοι υπερθεμάτιζαν για "Πρέσπες του Αιγαίου" δεν πρέπει να πείτε και ποιος;»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Ο κύριος Φίλης δεν έχει μιλήσει για "Πρέσπες του Αιγαίου" - στην προεκλογική περίοδο μάλιστα; Τώρα εν πάση περιπτώσει, αυτοί να σιωπούν και να προσπαθούν να φορέσουν τσαρούχια και φουστανέλα, μόνο και μόνο για να χτυπήσουν τον κύριο Κασσελάκη, αντιλαμβάνεστε ότι αυτό έχει και ένα τέλος».