«Με ανησυχεί ότι ο νέος πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης τα έκανε μούσκεμα με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και τον Στέργιο Καλπάκη, δεν μπορεί να μαθαίνουν την αντικατάστασή τους από δημοσιογράφους. Δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος ή οι συνεργάτες του να μην έχουν κάνει μία δήλωση επανόρθωσης ή συγγνώμης», υπογράμμισε μιλώντας στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ (Κόκκινο) ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Με ανησυχεί ότι τέσσερις μέρες μετά το καθαρό αποτέλεσμα, δεν έχουν συνεδριάσει  η πολιτική Γραμματεία και η κοινοβουλευτική ομάδα», συνέχισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, που δήλωσε «σταθερά ενωτικός». «Πρέπει όλα να τα οργανώσουμε συλλογικά, πρόεδρο εκλέξαμε όχι αυτοκράτορα», επισήμανε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρθηκε και στην ανάρτηση του Πάνου Καμμένου που φωτογραφήθηκε με τον Ευάγγελο Αποστολάκη και ζήτησε διευκρινίσεις. «Βγαίνει ο κύριος Καμμένος σε φωτογραφία με τον κύριο Αποστολάκη, το δεξί χέρι του Στέφανου Κασσελάκη και από κάτω βάζει συνταγές καταπολέμησης τρωκτικών από πλοία. Ποια είναι τα τρωκτικά; Γιατί δεν έχουμε απαντήσεις ή αποδοκιμασία από τον Ευάγγελο Αποστολάκη ή από τον Στέφανο  Κασσελάκη;», διερωτήθηκε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, που υπογράμμισε την ανάγκη να πέσουν εκατέρωθεν  οι τόνοι.

Ο αντιπρόεδρος της ευρωβουλής κράτησε αποστάσεις και από τις πρόσφατες δηλώσεις του Νίκου Φίλη, ενώ επικαλέστηκε και την πρώτη δημοσκόπηση μετα την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Με ανησυχεί η δημοσκόπηση που δείχνει χειρότερη εικόνα ακόμη και από τις εκλογές», τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, που ζήτησε από τον πρόεδρο του κόμματος να ανοίξει τα χαρτιά του και σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Θέλω από το Στέφανο Κασσελάκη και όσους τον περιβάλλουν μία απάντηση: θα παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο κόμμα της ευρωπαΐκής αριστεράς, όπως έχουμε συλλογικά αποφασίσει ή υπάρχουν άλλα πλάνα για να μετακινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ πιο δεξιά;», διερωτήθηκε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.