αποχωρήσαντες (οι) 1. αυτοί που απολαμβάνουν μεγάλη προσοχή, ενώ έχουν ελάχιστη σημασία, «η ομάδα θα φυσάει, ακόμα κι αν φύγουν ο Πριτσαπήδουλας, ο Μπαζόλας και όλοι οι άλλοι αποχωρήσαντες», 2. αυτοί που βρίσκονται στο κέντρο της επικαιρότητας, «καλά θα κάνουν όλοι οι αποχωρήσαντες να θυμούνται ότι η διασημότητα δεν κρατάει για πάντα και ότι σύντομα μπορεί να μην ασχολείται κανείς μαζί τους».

Μήπως έχουν κάτι να πουν;

Μπορεί να απομακρυνόμαστε από τη μέρα που η συντρόφισσα Αχτσιόγλου και η ομάδα της ακολούθησαν τον σύντροφο Τσακαλώτο και την ομάδα του στην έξοδο από το κόμμα του συντρόφου Πολάκη, αλλά το ενδιαφέρον των δημοσιογραφικών εκπομπών για όσα έχουν να πουν οι αποχωρήσαντες δεν λέει να μειωθεί. Κάθε μέρα τους βλέπω να παρελαύνουν και να μιλούν για τις «επόμενες κινήσεις» τους, την αντιπολίτευση, την Αριστερά, την κυβέρνηση, με ύφος τόσο περισπούδαστο που κανείς μπορεί προς στιγμήν να ξεχάσει ότι μιλάμε για ανθρώπους με τόσο ασήμαντο πολιτικό εκτόπισμα που τους πήρε παραμάζωμα ένας τυχαίος (και εντελώς άσχετος με την πολιτική) νεαρός από το εξωτερικό. Καταλαβαίνω την ψυχαγωγική και πολιτική αξία της ενασχόλησης με τον Κασσελάκη και το κόμμα του (τυπικά είναι ακόμα το δεύτερο, έστω και με διαφορά), αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να φανταστώ ποιος μπορεί να νοιάζεται για το τι έχουν να πουν ο Ηλιόπουλος, ο Βίτσας και ο Μπίστης.

Ψυχές

Οι δημοσκοπήσεις από το Ηνωμένο (μέχρι να χάσουν εντελώς οι Σκωτσέζοι την υπομονή τους) Βασίλειο αποδεικνύουν ότι η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων είναι υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών και ο Σούνακ ξεφτιλίστηκε μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει ένα 11%. Μπορεί να δηλώνει Συντηρητικός, αλλά στην ψυχή του ο άνθρωπος είναι εντελώς συριζαίος.

Το σκετσάκι του ηγέτη της Τζάκρη με τον τράπερ Σνικ…

Μιλώντας για ψυχαγωγική αξία, να σας ενημερώσω ότι το σκετσάκι του ηγέτη της Τζάκρη με τον τράπερ Σνικ είχε και συνέχεια, καθώς στη συνάντησή τους αναφέρθηκε ο τράπερ λέγοντας: «Εχει γίνει βάιραλ παντού που είδα έναν εκεί που περπάταγε ρε.. τον Καψελάκη». Ναι, με «ψ», το οποίο όμως δεν πρέπει να πτοεί τον Στέφανο, αφού ο καλλιτέχνης έσπευσε να συμπληρώσει: «Κοίτα, άμα κάνει καμιά χορηγία στο στριμάκι, μπορεί και να τον μάθουμε».

Τουρνουά

Ακούω τον υπουργό Φλωρίδη να μιλάει για τη Δικαιοσύνη και, ενώ μου φαίνονται πολύ λογικά τα όσα λέει, φοβάμαι πως δεν έχει υπολογίσει κάτι πολύ σημαντικό: ότι για να εκτίονται οι ποινές και να μην αποφυλακίζονται εύκολα οι καταδικασμένοι χρειάζονται φυλακές. Διαφορετικά είναι σαν να οργανώνει τουρνουά ποδοσφαίρου χωρίς να υπάρχουν μπάλες.