αριστερά (η) 1. ομάδα ανθρώπων που αρνείται να δει την πραγματικότητα, «χθες γνώρισα κάτι τύπους που μου φάνηκαν ενδιαφέροντες, αλλά όταν μου είπαν ότι έχουν βρει το μυστικό για την παγκόσμια ευτυχία κατάλαβα ότι ήταν αριστερά», 2. ομάδα φανατικών θρησκευόμενων, «την Ελένη τη θυμόμουν πολύ απελευθερωμένη και δεν έχω ιδέα πώς κατέληξε να μπει σε αριστερά», 3. ομάδα ανθρώπων που τους αρέσει να χάνουν τον καιρό τους σε ατελείωτες θεωρητικές συζητήσεις, «θα σκεφτείτε κάποια πρακτική λύση ή θα συνεχίσετε να κάνετε σαν αριστερά;».

Σημασία έχει να το χαρούν

Σε αντίθεση με εσάς που τώρα διαβάζετε, εγώ την ώρα που γράφω δεν ξέρω ακόμα το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που δημιουργήθηκε από τους συντρόφους που συνέτριψε ο ηγέτης της Τζάκρη στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Απ’ ό,τι διαβάζω και ακούω όμως, θα έχει σίγουρα μέσα τη λέξη «Αριστερά», πράγμα που πολύ με παραξενεύει, αφού, είτε μιλάμε για κόμμα είτε για εμπορική επιχείρηση, το όνομα πρέπει να είναι κάτι ελκυστικό και όχι κάτι που όσο περνάει ο καιρός απωθεί όλο και περισσότερους. Από την άλλη, το να βρεις ένα μικρό αλλά φανατικό κοινό είναι κι αυτή μια συνταγή επιτυχίας, η οποία μπορεί να μη σου φέρει ποτέ την εξουσία, αλλά θα πληρώνει τους μισθούς και το νοίκι. Μόνο που φοβάμαι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση το μικρό και φανατικό κοινό ήδη την έχει κάνει για αλλού και θα μείνουν οι σύντροφοι με το όνομα να αναλύουν τι πήγε στραβά. Πράγμα που όμως, ως αριστεροί που είναι, αρκεί για να τους κάνει ευτυχισμένους.

Γνώριμοι

Ο ισλαμιστής τρομοκράτης που δολοφόνησε τον Γερμανό τουρίστα στο Παρίσι ήταν και αυτός «γνωστός στις Αρχές». Οι όποιες Αρχές σε όλη τη Δύση φαίνεται να ασχολούνται περισσότερο με τη αρχειοθέτηση των «γνωριμιών» τους παρά με το να τις εμποδίσουν να κάνουν αυτό που με κάθε τρόπο δείχνουν ότι θέλουν: να σκοτώνουν «απίστους».

Τι και αν το είχαν υποσχεθεί;

Θέλω να παρακαλέσω τα στελέχη της κυβέρνησης που ενδεχομένως να κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για τα επεισόδια της Κυριακής στο γήπεδο του Βόλου αλλά και σε άλλες σχετικά με την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας να μην μπουν στον κόπο. Εχουμε ήδη τις διαβεβαιώσεις τους για την πάταξή της από τον Φεβρουάριο του 2022 και τον περασμένο Αύγουστο.

Κωμωδία

Δεν είχα παρακολουθήσει τη συνέντευξη του συντρόφου Κουτσούμπα στον Νίκο τον Χατζηνικολάου και ομολογώ ότι το μετάνιωσα: Φοβάμαι ότι δεν θα έχω ξανά την ευκαιρία να δω κομμουνιστή ηγέτη να ερωτάται για εκλογές σε περίπτωση που το κόμμα του καταλάβει την εξουσία και να μη σκάει στα γέλια.